SportnieuwsVerenigingszaken

Cock en Errol ontvangen lintje

Gisteren, 26 april 2016, hebben Errol Esajas en Cock van Zuidam een lintje gekregen uit handen van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen een lintje voor hun verdiensten in de sport en dan met name de atletiek. Errol was in zijn jeugd een verdienstelijk sprinter. Daarna heeft hij zijn sporen meer dan verdiend als sprinttrainer en bondscoach van het nationale 4 x 100m team. In 2015 is hij zijn eigen Sport Performance Rijnmond begonnen.

Cock en Errol 2Cock is begonnen als atleet bij het toenmalige Metro en is na zijn actieve tijd als atleet begonnen als trainer bij Metro en later Rotterdam Atletiek. Tegenwoordig geeft hij trainingen bij Health City in Kralingen (tegenover de golfbaan). Daar was ook een kleine receptie voor hem georganiseerd waar vele bekende (oud)atleten hem konden feliciteren. Zo waren daar o.a. Koos v.d. Dussen, Rick van Calmthout, Frank Neele, Fred Mandersloot, Marianne Potuyt, Ivette v.d. Burg en good old Lex Mohr. Initiatiefnemer Koos v.d. Hoven (tegenwoordig trainend bij Cock bij Health City) had alles in gang gezet en een prachtig boek gemaakt met foto’s en verhalen.

Klik op de foto voor een groter exemplaar. Op de bovenste foto zien we links Ivette v.d. Burg, op de achtergrond sterreporter Lex Mohr, vervolgens Errol en Cock.

Foto’s: Kees v.d. Hoven

 

Cock en Errol 3