SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Patrick Kwist (M45) derde op ½ marathon bij WK masters

Vapatrick-kwist-in-perth-2ndaag, zondag 6 november 2016, heeft Patrick Kwist zijn derde medaille behaald bij de wereldkampioenschappen voor masters in het Australische Perth. Hij deed dat op de halve marathon, waar hij zijn titel van vorig jaar verdedigde. Hij kon helaas zijn titel niet prolongeren, maar toch kwam hij wederom op het ereschavot met een bronzen medaille. Zijn tijd was 1.12.42. Hij moest wel vroeg uit de veren want de start was al om 06.30 uur! Dat kwam omdat de temperaturen overdag boven de 35 graden lagen en dan is het lopen van een halve marathon niet zo grappig… Het ging in zijn leeftijdscategorie (M45) alleen om de eerste drie, want nummer 4 kwam pas na 1.20 uur over de eindstreep. Hij kon zich mooi optrekken aan de Brit Paul Thompson (M50) die enkele seconden voor hem finishte. Bij de M40 waren de eerste drie plaatsen voor Kenianen die allen in de 1.11 liepen. Opvallend was dat de kampioen bij de M35 beduidend langzamer was dan de winnaars bij de M40 en M45.