SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Veel RA-ers bij Bruggenloop

Zondag 11 december 2016 was het alweer tijd voor de 29e editie van de Bruggenloop. Ooit begonnen op het DWL-terrein in een roeiloods van roeiclub Nautilus, is dit evenement uitgegroeid tot een prachtig evenement met vandaag zo’n 12.000 deelnemers met start/finish voor De Kuip. Geen Patrick Kwist als winnaar, maar Khalid Choukoud (Haag Atletiek) die won in een nieuw parcoursrecord van 45.25. Pieter Bakx wist vantevoren al dat hij een nieuw persoonlijk record zou lopen en deed dat meteen maar fors door als vierde over de streep te komen in 48.48. Precies 1 minuut later arriveerde Patrick Kwist (M45) en werd daarmee eerste in zijn categorie en totaal 9e. Ook een eerste plaats voor M55 Hans Bos die een goede tijd van 56.16 wist te noteren. Goede tweede was hier John Michielsen, ook M55, in 56.47. Tot slot nog een eerste plaats voor M40 Ali Shugul in 55.10 (voortaan wel onder RA inschrijven….).

Annick Taselaar viel net buiten het podium met een vierde plaats, maar wel met een tijd onder het uur: 59.26. Ook een vierde plaats voor Bart-Jan Westerhof, maar dan bij de M40 (57.47).

Ruim 70 leden van onze club wisten te finishen.