Sportnieuws

NK indoor junioren: één keer goud en tweemaal zilver

De NK indoor junioren in Apeldoorn zijn dit jaar voor Rotterdam Atletiek sucesvol verlopen. In het weekend van 18-19 februari pakte onze vereniging drie medailles, tegen eentje vorig jaar.

Goud
Voorafgaand aan de NK stond B-junior Noah Chokri (foto) bovenaan de Nederlandse ranglijst op verspringen met 6.54 meter. Die plaats deelde hij met de atleet van Triathlon Sven Jansons. Op zaterdag ging de strijd om de titel tussen deze jongens. Sven zette meteen de toon door in de eerste sprong 6.72 meter te noteren. Noah zette daar een foutsprong tegenover en kwam in de vierde poging in de buurt met 6.58 meter.

Sven kwam in zijn vijfde poging nog iets verder met 6.74 meter en dacht de titel al binnen te hebben. In zijn zesde en laatste poging zweefde Noah naar de superafstand van 6.82 meter. Daarmee verbeterde hij het twee jaar oude clubrecord van Loïc Wondel (6.67 meter).  En staat hij uiteraard nu alleen bovenaan in de Nederlandse indoorranglijst van 2017. Deze prestatie is ook goed voor de EYOF-limiet (European Youth Olympic Festival). Dat festival is van 22 tot en met 30 juli in het Hongaarse Györ.

Zilver
Op het onderdeel hinkstapsprong voor de MA leverde Judeska Sheppard een uitstekende prestatie. In haar eerste poging sprong ze al naar een nieuw persoonlijk record van 11.43 meter. Dat wist ze in de volgende pogingen elke keer iets te verbeteren, maar ze kwam net niet verder dan Britta de Haan van Ilion die in haar eerste poging tot 11.60 meter kwam. In de voorlaatste poging kwam Britta tot 12.07 meter. Judeska sprong in de laatste ronde het verst van al haar pogingen en kwam tot 11.69 meter. Een tweede plaats was haar deel. Vorig jaar won ze nog brons op dit onderdeel.

Nieuwkomer Jean Andre Denisia werd driemaal tweede op de 60 meter: serie, halve finale en finale. En elke keer was hij een stukje sneller: 7.14, 7,05 en 6.98. Hij is daarmee de vierde A-junior die onder de 7 seconden weet te duiken. In de finale werd Dominique Zwiep keurig vijfde in 7.11. Ook hij wist zich elke keer te verbeteren.

60m finale JB
In de finale van de 60 meter voor jongens B stonden twee clubgenoten aan de start. Noah Chokri en Joshua Jan Bekman finishten als vierde en vijfde in 7.27 en 7.28.

Uitslagen

Jean Andre Denisia

Jean Andre Denisia wordt 2e op de 60m. Foto: Erik van Leeuwen.