Sportnieuws

Geen WK voor geblesseerde Martina

Churandy Martina moet helaas wegens een hamstringblessure de WK in Londen laten schieten. Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie hierover: “Helaas hebben we na uitgebreid onderzoek en overleg met Churandy, de coach-staf en de medische staf  besloten dat het beter is om niet mee te doen om risico op erger letsel te voorkomen. Uiteraard wil Churandy graag starten en het heeft hem veel moeite gekost om dit besluit te nemen, maar alles overwegende is dit de juiste beslissing.”

Uiteraard is Churandy zelf ook teleurgesteld: “Ik vind het bijzonder jammer dat ik niet mee kan doen aan wat mijn 8e WK had moeten worden. Ik heb er alles aan gedaan om fit te worden maar het is helaas niet gelukt. Nu moet ik herstellen van deze blessure en goed voor mijzelf zorgen dat ik de komende jaren nog wel mee kan doen aan EK’s, WK’s en de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.”

Wie zijn plaats op de 4 x 100m estafette gaat innemen, is nog niet bekend.