Sportnieuws

Zilver en vierde plaats voor verspringers op WK para-atletiek

Tijdens de WK voor para-atleten heeft RA heel goed gepresteerd. In de klasse T44 behaalde Ronald Hertog zilver op ver met een sprong van 6.94m. Net zoals in eerdere wedstrijden was de Duitser Markus Rehm een maat te groot, want die sprong precies 8 meter.

“Zilver is de plaats waar ik thuishoor op dit moment”, concludeerde de Nederlander nuchter. “Rehm is op dit moment te goed, ik had alleen wel gehoopt het gat met hem iets verder te kunnen dichten.”

Ranki Oberoi komt uit in de klasse T20. Net zoals vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio eindigde hij op de vierde plaats. Maar hij deed dat wel met een nieuw persoonlijk record van 6.90m.

Oberoi begon de wereldtitelstrijd met een sprong van 6.83m, waarmee hij al zeven centimeter verder sprong dan hij dit jaar had gedaan. Bij zijn vijfde poging kwam hij tot een afstand van 6.90m. De Nederlander wist zich daarmee echter niet te mengen in de strijd om het eremetaal.

Het podium in Londen was een exacte kopie van dat van de Paralympische Spelen van vorig jaar. Achter Romly ging het zilver naar Zoran Talic uit Kroatië. Brons was voor de Oekraïner Dmytro Prudnikov.

Uitslagen