Sportnieuws

Keith Beard Europees kampioen speerwerpen

Keith Beard Aarhus 2017M55 Keith Beard is in het Deense Aarhus Europees kampioen speerwerpen bij de masters geworden. Na drie worpen stonden de eerste drie masters akelig dicht bij elkaar: Keith stond bovenaan met 53.97m, de Noor Birger Soyland was tweede met 53.84m en de Let Dainis Kula stond daar weer heel vlak achter met 53.74m.

Keith was op dat moment nog lang niet zeker van een gouden plak. De Noor gooide in zijn laatste worp nog 4 cm verder, maar de Let kwam niet meer verder dan zijn eerder geworpen 53.74. De vijfde poging van Keith was ongeldig, maar in zijn zesde en laatste poging liet hij er geen twijfel meer over bestaan: 55.33m. De Europese titel was een feit.

Het is zijn eerste gouden medaille op een EK voor masters. Tweemaal eerder nam hij deel en beide keren behaalde hij zilver. In 2002 was dat in het Duitse Potsdam met een afstand van 65.80m en in 2004 was het 65.55m. Net zoals nu was dat in het Deens Aarhus.

Uitslagen