Sportnieuws

Verstegen niet naar finale 800m

Sanne Verstegen is er jammergenoeg niet in geslaagd de finale te bereiken van de 800m. Sanne zat in de tweede van totaal drie halve finales met o.a. de zeer sterke Zuidafrikaanse Semenya aan de start. Haar strijdplan was om meteen van voren mee te lopen. Dat lukte goed want een tijdje liep ze op de tweede/derde plaats. Maar op het laatste rechte eind kwam ze kracht tekort. Ze finishte uiteindelijk als zesde in de goede tijd van 2.00.92.

“Ik heb gestreden voor wat ik waard was, maar de anderen waren sterker. Het leek wel of Semenya aan het joggen was, zo makkelijk liep ze”, zei Verstegen. Ze was niettemin tevreden. “Ik verlaat met een goed gevoel mijn eerste WK, want ik hoor toch bij de beste 24 van de wereld. Ondanks mijn leeftijd zit er nog steeds groei in.”

Uitslagen

Foto: Atletiekunie