Sportnieuws

Promotie-degradatie

Zondag 17 september kwam RA uit in 3 promotie-degradatiewedstrijden: eentje in Amsterdam, eentje in Naaldwijk en eentje in Wageningen. In Amsterdam zorgden de RA-mannen er middels een derde plaats voor dat ze volgend jaar wederom aan de NK teams mee kunnen doen. In Naaldwijk was het bijzonder spannend want zowel de vrouwen van RA als de vrouwen van AAV’36 eindigden met 110 punten op de eerste plaats, op de voet gevolgd door AV 1923 met 109 punten. De RA-vrouwen promoveren daarmee naar de 1e divisie. In Wageningen werd het vrouwenteam van RA 8e en blijven daarmee in de 3e divisie.

Amsterdam, promotie-degradatie NK Teams – 1e divisie
RA in AmsterdamDoor – laten we zeggen een voetfoutje – op de afsluitende 4 x 400m werd het eerste mannenteam van RA een 1e plaats door de neus geboord. Nu werd het team, ondanks het ontbreken van Joey Brouwer op de steeple, derde. Een plaats bij de eerste vier voldeed om volgend jaar weer te kunnen deelnemen aan de NK teams.

Uitblinker van de dag was Dudly Boeldak. In zijn eerste poging op ver kwam hij tot 7.16m, slechts 4 cm verwijderd van zijn pr. Maar er zat nog meer in het vat. In zijn tweede sprong kwam hij tot 7.48m om zichzelf in zijn derde sprong te verbeteren tot 7.53m en niemand minder dan Ignasious Gaisah (die niet eens over de 7 meter kwam) van stadgenoot PAC te verslaan. Zijn prestatie betekent een nieuw clubrecord bij de neo-senioren.

Op de sprintnummers was RA superieur en werd met een straatlengte verschil gewonnen. Verantwoordelijk hiervoor waren Christopher Garia (100m), Rayen Rojer (200m) en Anthony Rasmijn (400m). Op de 4 x 100m (Shaquille Haverkamp, Christopher Garia, Rayen Rojer en Dominique Zwiep) was het verschil bijna 3(!) seconden met de nummer 2. Op de afsluitende 4 x 400m (Lex Bolderheij, Rayen Rojer, Anthony Rasmijn en Dominique Zwiep) ging het mis met de wissel tussen Rayen en Anthony. De laatste had zijn rechtervoet centimeters buiten de blauwe lijn gezet vanwaar je mag beginnen met aanlopen naar het wisselvak. Een protest bij de jury mocht helaas niet baten en dus helaas een DQ in de uitslagen. Zeker 8 punten en een eerste plaats gingen hiermee verloren. Gelukkig was er genoeg ‘krediet’ opgebouwd zodat dit geen nadelige gevolgen had.

Een tweede plaats was er voor Didier Nibbering op de 800m en Tarik Tahiri op hinkstapsprong. Derde plaatsen waren er voor Ruben Essajas (110m horden) en Joost de Jong (400m horden).

Uitslagen

Foto’s A3

Naaldwijk, promotie-degradatie 1e en 2e divisie
Naaldwijk 2017Een prachtige gedeelde eerste plaats was het eindresultaat van de dag. Er waren twee overwinningen te noteren: Judeska Sheppard won het hinkstapspringen en Stella Bolderheij de 200m. Melinde Boland werd tweede op pols en Janneke Berkhof werd tweede op de 400m horden. Ook een tweede plaats voor het Zweedse estafetteteam dat zich met slechts een paar tienden van een seconde verschil het Utrechtse Hellas van het lijf hield.

Uitslagen

Wageningen, promotie-degradatie 2e en 3e divisie
Wageningen 2017De RA-vrouwen werden achtste in totaal en blijven daardoor in de 3e divisie. Beste prestatie was voor het 4 x 100m team dat tweede werd in 50.98.

Uitslagen