Sportnieuws

Vrouwen 5e en mannen 12e in finale masterscompetitie

In de finale van de masterscompetitie op 10 september in Nijmegen, zijn de vrouwen op de 5e en de mannen op de 12e plaats geëindigd.

Vrouwen
Een plaats in de top 5 moest mogelijk zijn voor de vrouwen aangezien er op ‘oorlogssterkte’ werd aangetreden. Bijna alle nummers waren dubbel bezet. Maar een foutieve wissel op de afsluitende 4 x 100m estafette maakte dat niet meer mogelijk. Maar toch een hele fraaie 6e plaats voor de vrouwen.

Liesbeth van Rossum moest na de 100m direct door naar het verspringen. Met haar afstand van 4.20m was ze allerminst tevreden. Annemieke Punter verbeterde op de 200m haar p.r. met 2/100 van een seconde tot 28.53 (tevens nieuw clubrecord). Op de 400m kwam ze tot 1.03.21. Liesbeth Koot verbeterde haar p.r. op de 1.500m fors en finishte net boven de 6 minuten. Marije Poot maakte de meeste meters want na haar 1.500m kwam ze een uurtje later in actie op de 200m.

Madeleine Peeters was op beide werpnummers niet tevreden met haar afstanden. Joyce de Wit kwam in haar 1e poging op discus tot haar beste afstand. Michelle Blommestijn haalde net niet de 10m bij het kogelstoten, maar was daar wel content mee. Marieke Berkhof kon tevreden zijn met haar hoogtesprong van 1.30m. Good old Laura Blommestijn kwam zowel op hoog als ver in actie en pakte hiermee een massa punten.

Mannen
Met een ploegje van slechts 5 mannen waren de verwachtingen vantevoren niet al te hoog gespannen. Met een ploeg op volle sterkte zou zeker voor de medailles gestreden kunnen worden.

Peter Poppe was er op gebrand het stokoude clubrecord op de 400m bij de M50 te verbeteren. Dat stond op 58.25 van Caspari de Geus uit 1995. Hoewel hij niet helemaal soepeltjes liep, kwam hij toch tot een 57’er: 57.66. Harold de Boer was bereid gevonden de 1.500m voor zijn rekening te nemen omdat er geen andere lopers beschikbaar door blessures en andere omstandigheden. Hij deed dat overigens voortreffelijk. Daarnaast kwam hij ook nog in actie op de 200m en deed dat voortreffelijk.

Ploegleider Peter Blommestijn had al een tijdje last van zijn knie en had vantevoren besloten slechts één sprong te doen op hoog. Dat werden er toch vier met als resultaat 1.15m en een heleboel punten. Daarnaast zette hij zich nog in op kogel en discus. Beide onderdelen overigens uit stand. Marc Suvaal liep eerst een puike 100m en kwam op ver wederom over de 5 meter.

Toen moest er nog een estafetteploeg 4 x 100m samengesteld worden.  Peter Blommestijn kon amper gewoon lopen, dus laat staan een estafette. Dus moest de ‘joker’ worden ingezet. Dat werd Keith Beard, de speerwerper. Althans, dat was de bedoeling. Met het oog op de komende promotie-/degradatiewedstrijd van de 1e herenploeg, was Keith niet erg happig op dit voorstel. Ook niet nadat hij te horen had gekregen dat er een  – overigens vacant – clubrecord 4 x 100m bij de M50 op het spel stond. Na een tijdje wel-niet, werd besloten om het er toch maar op te wagen waarbij Keith al dribbelend het stokje over de finish zou brengen. Echter, de wedstrijdleiding gooide om administratieve redenen roet in het eten. Dat was jammer en helaas geen estafette voor RA.

Uitslagen

Foto’s A3

Op de foto staand achteraan v.l.n.r.: ploegleider Peter Blommestijn, Harold de Boer, Joyce de Wit, Annemieke Punter, Liesbeth van Rossum, Peter Poppe, Liesbeth Koot en Keith Beard. Staand vooraan: Marieke Berkhof, Marije Poot en Laura Blommestijn. Liggend ons trouwe jurylid Victor Brettschneider. Marc Suvaal en Madeleine Peeters ontbreken op deze foto.