Sportnieuws

Joop Waterreus (81) overleden

Op maandag 6 november 2017 is oud-voorzitter Joop Waterreus overleden. Hij was 81 jaar.

Joop is rond 1957 begonnen bij het toenmalige DOS als middenafstandsloper en later was hij nog een verdienstelijk 400m hordenloper. Maar ook kwam hij uit op ver- en hoogspringen. Voetballen kon hij ook goed, want elk jaar maakte hij deel uit van het elftal dat op Nieuwjaarsdag de traditionele voetbalwedstrijd tegen Minerva speelde.

Na de fusie tot AVR in 1967 fungeerde Joop gedurende vakanties van trainers eind jaren zestig diverse malen als invaltrainer. Vanaf halverwege 1969 vormde hij samen met Egbert Mekes Jr. de redactie van ‘Op Uw Plaatsen’, het clubblad van AVR. Hij bouwde het clubblad uit van een, naar eigen zeggen, ‘uitslagenblaadje’  tot een volwaardig clubblad. Ook in zijn DOS-lidmaatschap schreef hij al menigmaal wedstrijdverslagen in ‘Ons clubblad’, het clubblad van DOS.

Bij AVR verzorgde hij onder andere een interviewrubriek ‘In gesprek met…’ waarin (meestal) de eigen leden voor het voetlicht werden gehaald. Daarnaast verzamelde hij de prestaties van de jongens C/D om aan het eind van het jaar de bestenlijsten samen te stellen. Samen met zijn vrouw Riet behaalde hij het diploma Recreatieatletiekleider. Riet was trouwens lid van Minerva.

Ook maakte hij analyses van de eerste heren- en damesploeg. Toentertijd waren er nog verschillende klasses, waarvan de A-klasse de hoogste was. Zelf kwam hij wisselend uit in de B- en C-klasse. Men kon toen nog ‘promoveren’ en ‘degraderen’. In latere jaren schreef hij het openingsartikel voor het clubblad. Eind 1972 stopte hij met het redactiewerk, maar bleef hij wel af en toe artikelen schrijven. Enige tijd later maakte hij deel uit van het bestuur.

In 1974 trad hij toe tot Districtscommissie Recreatie Atletiek. Eind oktober 1974 maakte hij bekend AVR te gaan verlaten. In zijn dagelijks werk was hij hoofd makelaardij van de toenmalige AMRO-bank. Door reorganisatie verhuisde die afdeling naar Zwolle en in juli 1975 nam hij afscheid. Tijdens de afscheidsreceptie werd hij benoemd tot erelid. Maar hij nam geen afscheid van de atletiek. Bij PEC 1910 in Zwolle heeft Joop jarenlang diverse functies bekleed. Zo was hij onder andere één van de organisatoren van de bekende indoormeerkampen in een veehal. Later was hij voorzitter van de organisatie van de Amsterdam Marathon (zie foto). Ook heeft hij in het KNAU-bestuur gezeten.

Tot op hoge leeftijd (76 jaar) bekleedde hij diverse functies in de verzekeringswereld. Zijn laatste functie was president-commissaris van Actua Schadeverzekering. Het afscheid vond plaats in de vorm van een rondvaart door het Rotterdamse havengebied en later een bezichtiging van de SS Rotterdam en een diner in de Sky Room van het tot hotel verbouwde cruiseschip.

Uitvaart
Wij nodigen u uit voor de afscheidsbijeenkomst op donderdag 9 november 2017, om 11.00 uur in de aula van Crematorium Duin en Bollenstreek, Achterweg – Zuid 62 te Lisse. Na afloop van de bijeenkomst ontmoeten wij u graag informeel in de koffiekamer van het crematorium.

Overeenkomstig de wens van Joop verdient een donatie aan stichting overleven met alvleesklierkanker op banknummer NL82INGB0000042000 (onder vermelding Joop) de voorkeur boven bloemen.

Correspondentieadres:
Siegenlaan 1a, 2231 PB Rijnsburg

Namens Rotterdam Atletiek wensen wij de nabestaanden veel sterkte.

Het bestuur van Rotterdam Atletiek

Rouwkaart