Sportnieuws

Dubbel hordensucces bij nationale CD-wedstrijd

Bij de nationale CD-indoorwedstrijden te Apeldoorn in het weekend van 20-21 januari was er tweemaal goud voor RA. Deze wedstrijden worden, net zoals de C-spelen en de D-spelen, beschouwd als officieus NK. Bij de meisjes C werd Ruth Vogels voor de eerste keer winnares op de 60m horden. In de series evenaarde ze al haar eigen clubrecord met 8.92. In de halve finale deed ze daar nog een schepje bovenop door in 8.84 te finishen. Maar haar snelste tijd bewaarde ze voor de finale waarin ze 8.79 wist te noteren. Dat is een evenaring van het clubrecord bij de MB van Robin Wingbermühle. Vorig jaar, tijdens de nationale C-spelen, was ze al de beste van Nederland op de 80m horden.

Voor Isaya Klein Ikkink was het zijn tweede ‘kampioenschap’. Als JD was hij in 2016 de beste van Nederland. Nu dus bij de JC. Waar Ruth driemaal als eerste over de streep kwam, wist Isaya naarmate hij verder kwam, zich steeds te verbeteren. In de series werd hij derde in 8.96, in de halve finale tweede in 8.67 en in de finale eerste in 8.68.

Beiden van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Michiel Zunderman (JD) werd op de 1.000m keurig vijfde in een nieuw persoonlijk record van 3.15.98.

Uitslagen