Sportnieuws

Pieter Verhagen stopt als trainer bij RA

P1040878Op vrijdag 26 januari heeft Piet Verhagen afscheid genomen als trainer. Piet begon zijn trainerscarrière in 1995, aanvankelijk bij de lange afstanders. Vanaf het begin ook betrokken bij andere zaken dan trainingen. Zo hielp hij vaak mee met de Bijl & Bezemerlopen, dat zijn trainingslopen voor de marathon. Ook ging hij mee bij het Roparunteam van RA in 1995 dat toen derde werd. Piet viel te elfder ure in als chauffeur omdat de originele chauffeur moest lopen en het team dus een chauffeur tekort kwam. Aangezien hijzelf al de veteranenleeftijd had, ging hij ook vaak mee met de competitieploegen van de veteranen (tegenwoordig heten die masters). Reeds kort na zijn start bij RA wilde hij zich gaan toeleggen op een steeplegroep. Door te weinig belangstelling is dat helaas nooit van de grond gekomen.

Fietsen
Fietsen werd binnen RA ook veel gedaan. Er moest een toertocht worden gereden. Maar welke dan? Piet wist hier wel wat op: eentje van 200 km. Daar moest natuurlijk voor getraind worden. Dat  gebeurde dan ook. De tocht zelf was in België en uiteindelijk werden het 210 barre kilometers. Bij de finish werden de lange afstanders opgewacht door het organisatiecomité, want die wilde ook graag naar huis…. Gelukkig mochten ze nog wel douchen.

Lopen
Piet is ook wel eens lopend naar Santiogo de Compostella geweest waar hij enkele maanden over deed. Clublid Frans Voogt kwam hem toen tegen op een terrasje in de middle of nowhere. Een Belg die Piet vergezelde en 20 jaren jonger was, kon hem niet bijhouden en stond versteld van de kracht, snelheid en precisie die Piet aan de dag legde, dag in dat uit. En dat ook nog met een rugzak van 20 kg!

Trainen in Portugal
Trainingsweekendjes werden vaak in de Ardennen gehouden. Daarnaast in 2003 een trainingskamp in de Algarve. Al gauw stond de groep daar bekend als ‘Grupo Pieto’. Piet met zijn wapperende grijze haren, sliep het liefst in de open lucht. Hij was bergkliminstructeur en schuwde ook het beklimmen van vierduizenders niet. Maar hij was bovenal een enthousiaste en gedreven trainer. Een trainer met uitgebreide kennis van zaken en die altijd klaar stond voor zijn atleten.

Atleten
In de ruim 20 jaar dat hij trainer was van RA, hebben vele atleten bij hem getraind. Onder zijn leiding wisten zij vele successen te behalen: clubrecords, Nederlandse kampioenschappen en zelfs wereldkampioenschappen. Atleten die onder Piet hebben getraind zijn o.a. Ahmidou Balakhir, Jan-Willem Demmendal, Lahoucine Amrins, Sebastiaan Franke, Abderrzak Belkaid, Gerrit Kramer, Eddy da Silva, Bennie Potjes, Frido Verschoor, Jan Vermeulen, Gert-Jan Wassink, Jorrit Pels, Said Ayadi en Patrick Kwist.

Joop van Leersum sprak een kort woord tot Piet. Enkele van zijn oud-atleten spraken ook een kort woord waarbij enkele aardige anekdotes werden aangehaald. Said Ayada (woonachtig in Marokko) en Jorrit Pels (woonachtig in Australië) hadden een korte videoboodschap voor Piet. Piets biervoorraad is weer aardig aangevuld. Oud-atleten gaven een prachtige cheque om in te wisselen voor een mooie reis met zijn vrouw Elly. Aanvankelijk was dat bedoeld voor een cruise, maar op zo’n schip krijg je Piet nog met geen 10 paarden op. Liever slaapt hij ergens in de natuur in een klein tentje…

Piet, hartelijk dank voor alle goede jaren bij RA en het ga je goed.

P1040886 P1040889 P1040890 P1040892