Sportnieuws

Successen voor RA bij wintercross

20180113 JJD2 wintercross start 20180113 MJD2 wintercross podium 20180113 JJD2 wintercross podium
Eerste foto links: start van de jongens D. Middelste foto:  MJD2 Shalomy Karreman. Foto rechts: JD2 Michiel Zunderman op het hoogste treedje. Op de coverfoto de JPB: Stein van Eijmeren, David Stam, Bram Schoot en Manuel Chotoo.

Zaterdag 13 januari 2018 vond de derde en laatste wintercross plaats bij stadgenoot PAC in het Kralingse Bos. Een flink aantal toekomstige topatleten ging met een beker naar huis.RA presteerde wederom over de hele linie goed. Dat lijkt haast geen toeval meer. Complimenten aan de trainers!

Mina Chokri werd eerste bij de MPC op basis van haar overwinningen in de eerste wedstrijden. Wegens ziekte kon ze deze wedstrijd helaas niet meedoen. Faith Tujeehut, MPB, werd 4e en overall 3e in de competitie. Julika Poot was overall 2e bij de MPB.
De A1-pupillen hebben veel eremetaal geoogst. David van der Velden was eerste, zowel in de derde cross als overall. Gyani Biekram werd in de cross 2e en ook overall eindige hij als 2e. Het was een bijzonder spannende finale waarin David en Gyani op de meet Simon Dammingh van PAC klopten. Ook Roman Casas de Rooij en Jamie van Delden eindigden overall in de top 7.
Bij de A1-meiden hetzelfde verhaal. Nieuw RA-lid Zoë van Gils liep in haar laatste race voor CAV Energie met overmacht naar haar 3e overwinning op rij. Georgina Taylor werd tweede, Stella Heijnen en Tessa van Vlaanderen eindigden als respectievelijk 5e en 6e en verzekerden zich daarmee ook van overeenkomstige overall klasseringen.
Zowel de jongens als de meisjes wonnen de estafette. Voor de dames hun 3e overwinning op rij, maar in deze wedstrijd werden ze evenals de voorgaande cross in het gemengde deelnemersveld net door de RA-jongens geklopt. Dit tot grote tevredenheid van de heren die een gezonde rivaliteit kennen met de dames als het gaat om estafettes. Beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Hieronder een overzicht van de ereplaatsen (alleen eindstand).

Meisjes pupillen C
1. Mina-Maria Chokri

Meisjes pupillen B
2. Julika Poot
3. Faith Tujeehut

Meisjes pupillen A1
2. Georgina Taylor

Meisjes D1
2. Edda van der Velden (samen met 2 andere meisjes)

Jongens pupillen D
2. Robert Domacasse

Jongens pupillen C
3. Lucius van der Velden

Jongens pupillen A1
1. David van der Velden
2. Gyani Biekram

Jongens D2
1. Michiel Zunderman

Estafettes
1. JPA1 (RA 1)
1. MPA1 (RA 1)
2. JPD
2. JPB (RA 1)
2. JPA2 (RA 1 mix)
3. MPB (RA 2)
3. MPA2 (RA1)

Speciale vermeldingen
Toch wel het vermelden waard: Michiel Zunderman (JD) boekte zijn 12e(!) achtereenvolgende overwinning in de wintercross! Mina-Maria Chokri boekte 2 overwinningen. Helaas was ze door ziekte niet aanwezig, anders was ze vast en zeker ook weer 1e geworden. Bij de JPA1 wist David van der Velden alle drie de crossen te winnen, voorwaar een prachtige prestatie.

Uitslagen

Foto’s