Sportnieuws

NK indoor senioren: 3x goud, 4x zilver en 1x brons

De NK senioren te Apeldoorn (17-18 februari) hebben voor RA 8 medailles opgeleverd: 3x goud, 4x zilver en 1x brons.

Vrouwen
Sanne Wolters-Verstegen wilde op twee nummers Nederlands kampioen worden, zowel de 800m als de 1.500m. En dat is helaas net niet gelukt. In de finale van de 1.500m had ze geen tegenstand van betekenis en ze won dan ook relatief simpel in 4.18.58. Het was haar tweede kampioenschap in successie. Op de 800m werd ze verrassend verslagen door Danaïd Prinsen van AV Aquilo: 2.04,18 om 2.04,63. Op deze afstand was ze al 5x Nederlands kampioene geworden en behaalde ze al tweemaal zilver.

Robin Wingbermuhle is op de goede weg terug, want ze behaalde zilver op polshoog met 4.20m, een hoogte die ze in haar tweede poging behaalde. Drie pogingen op 4.30m mislukten helaas. Melinde Boland haalde helaas haar aanvangshoogte van 3.20m niet.

Patricia Krolis werd voor de tweede maal kampioene op hinkstapsprong. Ze deed dat in stijl door het clubrecord van Meruska Eduarda met 1cm te verbeteren tot 12.63m. Meruska Eduarda, in het verleden veelvoudig de beste op dit onderdeel, werd nu derde met 12.21m. A-juniore Judeska Sheppard bleef wat onder haar niveau met 11.19m (zevende).

Op de 60m plaatsten 4 sprintsters zich voor de halve finales: Patricia Krolis, Nargélis Statia, Angelina Lopez en Meruska Eduarda. Alle vier werden hierin uitgeschakeld. Nargélis kwam nog het dichtst bij een finaleplaats: slechts 1/100 van een seconde kwam ze tekort om als één van de tijdsnelsten door te gaan.

Mannen
Alle sprintkanonnen van RA waren aanwezig, inclusief internationale ster Churandy Martina. Alle toppers kwamen gemakkelijk door de series, behalve Jim van Gorkum. Hij had al 6.86 gelopen dit seizoen maar kreeg een DQ achter zijn naam wegens een valste start. In de drie halve finales, met in elke halve finale minimaal 2 sprinters van RA, ging het een stukje harder. In 2 van de 3 halve finales finishten 2 RA-springers als eersten en plaatsten zich automatisch voor de finale. Dat waren Churandy Martina, Hensley Paulina, Christopher Garia en Taymir Burnet. Patrick van Luijk plaatste zich als één van de tijdsnelsten. Dus 5 van de finaleplaatsen werden ingenomen door RA. Patrick van Luijk startte hierin niet.

In een bijzonder spannende finale kwamen drie atleten in dezelfde tijd over de finish: Christopher Garia, Churandy Martina en Joris van Gool (AV Spiridon). Een fotofinish en een uitslag op duizendsten van een seconde moesten de beslissing brengen. Dat was in het voordeel van Christopher: 6,691 om 6,699 voor Churandy en 6,700 voor Joris. Dus goud en zilver voor RA. Hensley (6.77) en Taymir (6.78) finishten respectievelijk als vijfde en zesde.

Op hinkstapsprong behaalde Tarik Tahiri een verdienstelijke tweede plaats. Zijn doel was om over de 15 meter te geraken en dat lukte met 15.11m. Dat was het maximaal haalbare aangezien Fabian Florant van Haag Atletiek nog een maatje te groot is (16.00m).

Op de 200m kwalificeerden Liemarvin Bonevacia (rechtstreeks) en Jim van Gorkum (als één van de twee tijdsnelsten) zich voor de finale. Daarin liet Liemarvin er geen misverstand over bestaan wie de beste was. Met een verbetering van zijn eigen clubrecord tot 21.09, werd hij voor het eerst Nederlands indoorkampioen. Jim van Gorkum eindigde net buiten het podium met 22.09.

Anthony Rasmijn liep met 49.43 een prima tijd op de 400m, maar werd in de finale gediskwalificeerd. Datzelfde overkwam Ruben Essajas in de halve finale van de 60m horden. In de series kwam hij tot de tijd van 8.36.