Sportnieuws

Indoor Naaldwijk succes voor RA

Foto 4 maart.1Op zondag 4 maart organiseerde Rotterdam Atletiek een onderlinge jeugdwedstrijd in de indoorhal van atletiekvereniging Olympus 70 in Naaldwijk. De fusieverenigingen AVR en Metro organiseerden vroeger ook indoorwedstrijden in de Energiehal. Die hal is net voor de eeuwwisseling gesloopt. Nu ligt op die plek de parkeerplaats van diergaarde Blijdorp.

Vele atleten, ouders en vrijwilligers maakten deze dag bijzonder geslaagd. Met veel plezier werd gestreden om een nieuw persoonlijk record, werden onze pupillen collectief aangemoedigd bij het hoogspringen en kregen atleten een high five van hun trainer voor hun inzet. Rotterdam Atletiek wil met de organisatie van dit soort wedstrijden uitdragen dat deelnemen aan wedstrijden leuk is en onderdeel van de atletieksport. In trainingen wordt geoefend op alle onderdelen en worden wedstrijden ook voorbereid zodat atleten goed voor de dag kunnen komen. Ook het plezier van deelnemen aan wedstrijden wordt zo onderstreept en bevestigd. Binnenkort volgt op deze site een overzicht van alle wedstrijden waaraan onze jeugd zal deelnemen in de zomermaanden. Tot snel weer op trainingen en wedstrijden! De wedstrijd stond open voor pupillen en junioren.

Jongens A
Janeiro Day was de enige deelnemer en hij kwam uit op 5 onderdelen. Hij deed mee met de B-junioren zodat hij niet alles alleen hoefde te doen.

Jongens B
Hier waren drie jongens. Yannick Geluk behaalde over vijf onderdelen de meeste punten. Tomas van Wijngaarden werd tweede en Johannes Gaba legde beslag op de derde plaats. Die had hoger kunnen eindigen als hij op alle onderdelen was uitgekomen. Hij leverde verreweg de snelste sprint af met 7.38.

Jongens C
Ook hier slechts 3 deelnemers. Safouan Allach scoorde de meeste punten. Hij won bijna al zijn onderdelen, alleen op hoog moest hij de eerste plaats delen met Vayro Kluis, de nummer 2 van de vijfkamp. Ramon Jonathans werd derde.

Jongens D
Een leuke animositeit was zichtbaar tussen de 2 deelnemers waarbij de afsluitende sprint uitsluitsel zou geven over wie de meerkamp zou winnen. Eerste werd Lauke Absil met Midas Berghout op de tweede plaats.

Foto 4 maart.3JPA
Dertien deelnemers, waarvan Gyani Biekram de beste was over vier onderdelen. Drie van de vier onderdelen wist hij winnend af te sluiten. David van der Velden werd tweede en Daniël Meijer eindigde op de derde plaats.

JPB
Twee jongens deden mee aan de meerkamp. David Stam won voor Cisco Helsen.

JPC
Lucius van der Velden was de beste van vier deelnemers. Beste prestatie was zijn 0,95m op hoog. Luka Etman werd tweede en Poyraz Aydin eindigde als derde.

JPD
Lieven Vreugdenhil liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was vandaag. Alle vier de onderdelen wist hij winnend af te sluiten en hij eindigde dan ook met meer dan 300 punten voorsprong als eerste. Tygo van Delden en Dominic Berkhof eindigden als tweede en derde.

Meisjes B
Kahlan Geluk wist de meerkamp te winnen met een enorme voorsprong. Katrien van der Hoeven legde beslag op de tweede plaats. Lisa Li, die voor het eerst aan een wedstrijd deelnam, eindigde als derde. Ruth Vogels, C-juniore, kwam alleen uit op haar favoriete onderdeel: de 60m horden. Als een wervelwind stoof zij over de horden en finishte net boven de 9 seconde (9.02).

Meisjes C
Jammergenoeg was er maar 1 deelneemster en dat was Eva van Wijngaarden. Zij won dan ook de meerkamp.

Meisjes D
Shalomey Karreman behaalde de meeste punten, 2004. Edda van der Velden zat daar vlak achter met 1962 punten en een prachtige hoogtesprong van 1.25m. Ook sprong zij het verst met 3.91m. Derde werd Arusha Biekram.

Foto 4 maart.2MPA
Met bijna 300 punten voorsprong eindigde Nicole Varela Cardoso Furtado op de eerste plaats. Drie van de vier onderdelen wist zij winnend af te sluiten. Maar op alle vier de onderdelen veroverde ze een plaatsje in de top 10 aller tijden. Mees de Jong werd tweede en Georgina Taylor eindigde als derde met als enige een vertesprong van over de 4 meter met 4.02m.

MPB
Faith Tujeehut was de beste op alle vier de onderdelen. Op de 60m kwam ze voor het eerst onder de 7 seconden met 6.99. Ook op hoog en kogel wist ze haar persoonlijke records aan te scherpen. Julika Poot en Lucie de Moor eindigden als tweede en derde.

MPC
Mina Maria Chokri was de beste van de vier deelneemsters. Beste prestatie was de 1.00m op hoog. Tweede werd Noor Klein die het verst sprong met 3.25m. Op de derde plaats eindigde Josephine Altona die op hoog en de 40m nieuwe persoonlijke records wist te noteren.

MPD
Drie deelneemster in de allerjongste categorie. Jazzy Nouws was de beste, gevolgd door Clarice Faes en Amina Jai.

Op de foto het podium bij de JB: van links naar rechts Tomas van Wijngaarden, Yannick Geluk en Johannes Gaba. Foto: Michelle Blommestijn.
Overige foto’s: Brendan Troost.

Uitslagen