Sportnieuws

Opleiding atletiektrainer niveau 2

Opleiding trainers niveau 2Dit voorjaar is bij Rotterdam Atletiek de opleiding Atletiek Trainer niveau 2 gestart. Met een overweldigend aantal van 30 cursisten is onder leiding van trainers Brendan Troost en Annet van de Vaart op vrijdagavond 2 maart begonnen met deze cursus. Het betreffen veel trainers van Rotterdam Atletiek en ook trainers van omliggende verenigingen en loopgroepen. Deze opleiding leidt trainers op tot assistent-trainer bij een atletiekvereniging.

De cursus richt zich zowel op baanatletiek trainers als looptrainers. De trainers oriënteren zich via deze cursus op hun doelgroep en de specifieke kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen. Ze verdiepen zich ook in de gedragscode van de Atletiekunie en de toegevoegde waarde van hun eigen rol in het creëren van een prettig en positief klimaat om in te kunnen sporten. Via praktijkopdrachten gaan ze aan de slag met het verzorgen van een goede training en wat een goede training dan precies is. Hun eigen bijdrage als assistent trainer of gedeeld verantwoordelijk trainer oefenen ze daadwerkelijk mee op de baan door ook trainingen voor te bereiden en te geven.

Het trainerschap is een echt vak en daar bekwamen deze trainers zich verder in. Een hele goede zaak voor hen, de sporters van Rotterdam Atletiek en onze totale vereniging. We verwachten binnenkort een grote hoeveelheid gekwalificeerd kader voor de groepen te hebben!

Annet v.d. Vaart en Brendan Troost