Alle loopgroepenLoopgroepenPupillenSportnieuws

38e Marathon Rotterdam (update 13-4)

Zaterdag 7 en zondag 8 april stond Rotterdam volledig in het teken van de 38e editie van de marathon van Rotterdam. Op zaterdag vonden de kidsruns plaats en de City Run. Op zondag was het de beurt aan de kwart marathon en de hele marathon. Door een plotse temperatuurstijging was het heerlijk toeven voor de toeschouwers, voor de atleten was het een stuk zwaarder.

Door het gebrek aan volledige uitslagen (vorig jaar kon op vereniging gezocht worden, dit jaar niet) hieronder alleen enkele zaken van ‘horen zeggen’.

Snelste RA’er op de hele marathon was, net als vorig jaar, Marco van Etten. Hij wist zijn pr met ruim 2 minuten te verbeteren tot 2.26.56. Hij eindigde daarmee op een keurige 31e plaats. Kersvers M50 Robert Willemse kwam als eerste in zijn categorie over de finish in 2.39.48 en verbeterde daarmee het uit 1999 stammende clubrecord van Koos Mulders met 7 minuten. Niels Baljet verbeterde zijn beste tijd met maar liefst een half uur en kwam uit op 2.34.32.

Voor zover bekend is Tsz Shan Chan de snelste RA-dame met 3.32.38.

Sanne Mooldijk finishte als derde bij de kwart marathon in de mooie tijd van 39.11. Oud-lid Peter v.d. Velden, M45, wist deze afstand bij de mannen te winnen in 34.28.

kidsruns 2018kidsruns 2018-2Kidsruns
Zoë van Gils won de 1 km loop in de categorie meisjes 9-10 jaar (zie foto hiernaast). Michiel Zunderman werd keurig 2e bij de 1 km loop in 3.23, dezelfde tijd als de winnaar (zie foto) in de categorie jongens 11-12 jaar. Mooie resultaten voor RA.

JB Ilias el Khattabi kwam als 2e over de finish bij de AD City Run in 12.28, een prima prestatie. Bij de dames eindigde Roos Hoop op dezelfde afstand op een prima derde plaats in 14.19.

Foto’s kidsruns (Bas Berkhof)

CIMG3102CIMG3117

Alle uitslagen RA in spreadsheet

Uitslagen op Mylaps