Sportnieuws

EK-limiet voor Nederlands estafetteteam met inbreng RA

Taymir Burnet Hensley Paulina Martina Lille 2017

Het Nederlands estafetteteam heeft in Gainsville, Florida voldaan aan de  EK-limiet op de 4 x 100m. Het team dat naast Solomon Bockarie (Ilion) louter bestond uit RA-atleten (Taymir Burnet, Hensley Paulina en Churandy Martina), kwam over de finish in 39.17. De limiet was gesteld op 39.25. Die tijd was goed voor de zesde plaats. De Dominicaanse Republiek eindigde met 38.89 als eerste net voor het eerste team van de USA (38.96) met wereldkampioen Justin Gatlin in de gelederen.

Bijkomende voorwaarde is dat het team bij de beste 16 teams behoort van Europa. Dat is normaal gesproken geen probleem. Taymir had enkele dagen eerder al voldaan aan de individuele EK-limiet op de 200m.

Uitslagen