A-groep NenijtoB-groep NenijtoC-groep NenijtoD-groep LangepadE-groep LangepadLoopgroepenSportnieuws

Bijl-Bezemer trofee uitgereikt aan Tsz Shan en Marco

Op dinsdagavond 15 mei 2018 zijn de winnaars van de I.M. Bijl-Bezemer trofee gehuldigd in de kantine van de Nenijto.

De Bijl-Bezemer trofee is de prijs voor de snelste dame en heer tijdens de marathon van Rotterdam.

Coördinator wegatletiek Henk Berkhof nam de huldiging voor zijn rekening. Tsz Chan is ruim een jaar lid van onze vereniging en volgens de trainers iemand die nog wel eens afgeremd moet worden. Na wat kortere wedstrijdjes vond ze het tijd worden voor de marathon. Dat ging haar, ondanks de wat hoge temperaturen en een verhuizing enkele dagen van tevoren(!), goed af. Ze finishte in 3.32.15. De trofee was zwaarder dan ze had gedacht. Maar gelukkig beschikte ze over stevige fietstassen. De trofee krijgt een ereplaats in haar nieuwe woning.

Daarna was het de beurt aan Marco van Etten. Hij kreeg de trofee voor de tweede achtereenvolgende keer uitgereikt en kon hem dus weer mee naar huis nemen. Marco is zo’n drie jaar lid van RA en in die tijd heeft hij zich opgewerkt tot een begenadigd marathonloper. Vrij van blessures kon hij in alle rust toewerken naar 8 april. Hij wist zijn persoonlijk record met enkele minuten te verbeteren tot 2.26.51. Niet alleen was hij daarmee snelste Rijnmonder, maar tevens tweede Nederlander.

Met dank aan Berta, Jenneke en Priscilla van de kantine voor de heerlijke (gefrituurde) hapjes.

 DSC03369 (Medium) DSC03375 (Medium)

Foto’s: Dick Eduard

Winnaars I.M. Bijl-Bezemer trofee (klik in het menu op Bijl-Bezemer trofee)