Sportnieuws

Churandy Martina en Sanne Verstegen moeten Rotterdam Atletiek naar titels leiden bij NK clubteams

Rotterdam Atletiek komt komende zaterdag 12 mei in actie op het NK clubteams in Amsterdam. Met enkele bekende topatleten aan de start, onder wie Churandy Martina, Liemarvin Bonevacia bij de mannen en Sanne Wolters Verstegen namens de vrouwen, moet de vereniging in staat zijn een gooi te doen naar het landskampioenschap.

Het NK clubteams is de wedstrijd waarin de beste acht mannen- en vrouwenteams strijden voor beste vereniging van Nederland. Het damesteam van Rotterdam Atletiek is regerend landskampioen en neemt zaterdag geen genoegen met minder dan de titel. Op zowel de looponderdelen, de estafettes (4 x 100m en 4x 400m) als de springnummers staat de club er sterk voor. Met NK-medaillewinnaars als Sanne Verstegen, Patricia Krolis, Robin Wingbermuhle en Irene van der Reijken moet onze vereniging in staat zijn om voldoende punten te scoren om het kunstje van vorig jaar te herhalen.

De mannen grepen jarenlang naast de titel, maar dankzij een topbezetting moet Rotterdam Atletiek dit jaar in staat zijn om te winnen. Het laatste nationale kampioenschap dateert van 2009. Mede door het verschuiven van de wedstrijdkalender staan dit jaar ook topatleten als Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia aan de start, waar zij andere jaren vaak bij
internationale wedstrijden hun opwachting maakten.

Onder leiding van de Nederlands recordhouders Martina en Bonevacia zullen vooral de estafettes een prooi worden, omdat ook Hensley Paulina en Taymir Burnet hun opwachting maken. Zij zijn net als Martina net terug van een succesvolle trainingsstage in de Verenigde Staten. Bovendien wisten Paulina (100m) en Burnet (200m) bij wedstrijden in Florida al onder de limiet voor de EK in Berlijn te duiken. Bonevacia acht ook het Nederlands record op de 4 x 400m voor clubteams van 3.08,97 min. uit 1988 van AAC haalbaar.

Het NK clubteams is zaterdag 12 mei in het Olympisch Stadion in Amsterdam van 11:00 uur tot 17:15 uur. Toegang voor het publiek is gratis.