Sportnieuws

Competities op moederdag: masters en B-junioren

Kerkrade, 13 mei, competitie masters
Moederdag 13 mei was de dag van de eerste dag van de masterscompetitie. De mannen eindigden als vierde in hun poule. De vrouwen deden het een stuk beter met een eerste plaats in de poule, met een straatlengte voorsprong op nummer 2. Landelijk staan de mannen nu op plaats 14 en de vrouwen op de 2e plaats. Het weer werkte niet echt mee, zeker in het begin niet toen het nog behoorlijk regende. Na enkele uren werd het in stadion Kaalheide gelukkig een stuk droger. Victor Brettschneider was zoals gebruikelijk ons trouwe jurylid. Op de foto Marije Poot (293) en Liesbeth van Rossum (224) met tussenin Valérie Klosterman van PAC.

Vrouwen
Hester Lingsma is toegetreden tot de rangen der masters en maakte haar debuut in de competitieploeg. Zij deed dat op de 1.500m. De eerste 300m liep zij op kop, maar daarna namen enkele snellere loopsters het over. Toch nog een goede tijd van 5.45.84.  Annemieke Punter (V45) kwam uit op 3 nummers. Op de 200m verbeterde ze haar eigen clubrecord met een ‘Boebka-verschil’ tot 28,92 (was 28.98). Op de 400m liep ze een tijd van tot 1.04.18. Dat was vlakbij haar clubrecord van 1.03.94. Tot slot was ze slotloopster van de estafette 4 x 100m. Doordat hier de regels veranderd waren, kon ze een grotere afstand afleggen dan 100m. De andere drie loopsters waren Liesbeth van Rossum, Liesbeth Koot en Marieke Berkhof.

Liesbeth van Rossum kwam als eerste in actie en wel op de 100m. Die legde zij af in 14.03. Direct daarna kon ze door naar het verspringen. Dat ging niet helemaal zoals ze had gepland. De afzet was ruim voor de afzetbalk, daardoor geraakte ze helaas niet over de 4 meter. De meeste punten werden vergaard door V70 Laura Blommestijn: 857 voor haar 1.10m op hoog. Op ver kwam ze tot 3.05m.

Marieke Berkhof haalde helaas haar aanvangshoogte niet. Gelukkig kwam ze ook nog in actie op kogel en die stootte ze 7.09m weg. Marije Poot kwam uit op de 100m en finisthe in 15.04.  Op de 200m liep ze 31.67. Liesbeth Koot werkte een ongebruikelijk combinatie van onderdelen af: discuswerpen en de 1.500m. Beide onderdelen deed ze goed. Carla Hertog kwam in actie op de voor haar gebruikelijke disciplines: kogel en discus. Op beide nummers kwam ze bijna tot een p.r.

Mannen
Verheugend nieuws voor de mannenploeg: liefst 4 debutanten vandaag. De van AV’40 overgekomen Peter Hesseling (M50) kwam uit op kogel en discus. Met zijn prestaties was hij niet geheel tevreden. Met de kogel kwam hij net over 10 meter en de discus kwam net niet over de 30 meter. Arthur Klijn en René Huitema liepen voor het eerst een 100m en deden dat prima, zeker gezien de weersomstandigheden. René liep ook nog een 400m. Dat was ook voor het eerst. Een beetje te langzaam van start, maar toch een prima debuut met 1.08.61. Arthur leverde 2 geldige sprongen af bij het verspringen, toen stopte hij ermee omdat hij wat last kreeg van zijn kuit. Niet zo gek als je sinds de brugklas niet meer aan verspringen hebt gedaan…

Tot slot Ivo Steverink. Die nam deel aan 3 onderdelen: 200m, 400m en de estafette. Zijn prestatie op de 400m was goed voor een nieuw clubrecord. Nu was dat niet zo moeilijk omdat dat record nog vacant was… De andere 2 nummers deed hij voortreffelijk.

Hans Bos zegde op het laatste moment af voor de 1.500m omdat Robert Willemse zijn vorm wilde testen voor de komende NK masters te Gouda. Die deed dat meer dan verdienstelijk door in een zeer slimme race met enkele tienden van een seconde het uit 1988(!) stammende clubrecord van Gerrit Kramer te verbeteren tot 4.29.35. Dat was tevens een nieuw p.r. voor hem. Daarnaast maakte hij zijn debuut in de 4 x 100m estafette als slotloper doordat Arthur Klijn geblesseerd moest afhaken bij het verspringen. Hij kon net niet de tweede plaats handhaven, maar toch een prima prestatie. Samen met René Huitema, Harold de Boer en Ivo Steverink zorgde hij voor een nieuw clubrecord op deze afstand met 55.56.

Keith Beard wierp in zijn eerste poging de speer naar een afstand van 49.99m, 10 meter minder dan een jaar geleden. Maar als ‘excuus’ kan gelden dat hij een behoorlijk zere elleboog had. Die afstand was gelijk aan die van iemand anders. En ja, dat is zijn eer te na. In zijn laatste poging gooide hij precies 4 cm verder…

Uitslagen

Foto’s Adri

 

Breda, 13 mei, competitie B-junioren
De jongens B deden het uitstekend door in de poule tweede te worden achter Spado uit Bergen op Zoom. Landelijk staat de ploeg op plaats 15. De meisjes B deden het eveneens goed door op de vierde plaats te eindigen. Landelijk staat de ploeg op plaats 22.

Jongens
Grootste puntenpakker (851) was Sharif Omoyele die zijn drie dagen geleden gelopen p.r. op de 110m horden verbeterde tot 14.98. Dat was goed voor de tweede plaats. Om en nabij de 700 punten waren er voor Ilias el Khattabi op de 800m (704 punten met 2.02.59, derde plaats) en Johannes Gaba op de 200m (698 punten met 23.43, tweede plaats). Verdere ereplaatsen waren er voor Noah Chokri (derde op de 100m in 11.55), Sharif Omoyele (derde op de 200m in 23.83). Tomas van Wijngaarden liep een puike 800m in 2.05.78 en werd daar vierde mee. Nicolaas Mosterd kwam tot 37.36m op discus en dat was goed voor de derde plaats.

Meisjes
MC Ruth Vogels verbeterde haar p.r. op de 100m horden tot 15.06. Daarmee werd ze tweede. Ook tweede, maar dan op discus, werd Kahlan Geluk met 35.37m. Ook op hoog werd ze tweede met een hoogte van 1.55m. Een dag eerder sprong ze bij het NK teams 1.60m. Tot slot nog een derde plaats voor Katrien v.d. Hoeven op de driesprong met 9.59m.

Uitslagen