Sportnieuws

Cisca Fischbuch (83) overleden

Op 9 juli 2018 is Cisca Fischbuch overleden.

Cisca LucasCisca begon haar carrière bij het toenmalige Hollandia, begin jaren vijftig van de vorige eeuw. Al gauw bleek ze talent te hebben op de werpnummers. In 1953 werd ze Nederlands kampioene discuswerpen bij de meisjes A en behaalde ze brons op kogelstoten. In datzelfde jaar nam een meisjesploeg van Hollandia voor het eerst deel aan de Nederlandse clubkampioenschappen en behaalden meteen een derde plaats. Dat was vooral te danken aan beide werpsters Corry Huygen en Cisca.

Ook kon ze goed sprinten, hoewel ze dat niet zoveel deed. In 1958 werd ze samen met negen andere ploeggenoten Nederlandse kampioene 10 x 100m estafette, een nummer dat tegenwoordig niet meer wordt gelopen. En uiteraard maakte ze deel uit van de Hollandiaploeg die vanaf 1955 maar liefst vijfmaal achtereen clubkampioen van Nederland werd.

Cisca was een vrouw die niet graag op de voorgrond trad, maar achter de schermen veel werk verrichtte.  Na haar seniorentijd was ze nog actief in de veteranenploeg (tegenwoordig ‘masters’ genaamd) en heeft ze nog diverse clubrecords op de werpnummers verbeterd. Jarenlang is zij trimtrainster en masseuse geweest. Daarnaast was ze vele jaren actief als vrijwilligster zowel bij Hollandia als bij AVR. Ook heeft ze nog in het bestuur van Hollandia gezeten toen ze zelf nog de wedstrijdsport beoefende.

In Cisca verliezen we een krachtige en sterke vrouw, maar bovenal een hele lieve en hartelijke vrouw. De laatste jaren van haar leven bracht ze door in een verzorgingstehuis.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 13 juli a.s. om 14.30 uur in crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam-Overschie. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de koffiekamer van voornoemd crematorium.

Het bestuur van RA wenst de nabestaanden van Cisca veel sterkte om dit verlies te dragen.