Sportnieuws

Van der Reijken 8e in Luzern en Europees record voor Den Exter

Elaine en Irene Luzern 2018Luzern (Zwitserland), 9 juli – Irene van der Reijken ondernam een poging om in een internationaal veld te voldoen aan de B-limiet (European Athletics Entry Standard) van 9.55.00 op de 3.000m steeple. Als ze die tijd zou lopen, zou ze als Nederlands kampioene op dit onderdeel mee mogen doen aan de komende EK te Berlijn. Irene, in haar tweede internationale wedstrijd, kwam er behoorlijk dichtbij met een tijd van 10.00.92, een verbetering van 4 seconden van haar eigen clubrecord. Een prachtige prestatie.

Churandy Martina kwam eveneens in Luzern in actie en wel op de 200m. Hij finishte als 7e in 20.54 en dat is zijn beste seizoenstijd. Een persoonlijk record viel er te noteren voor Elaine den Exter die ook lid is van de plaatselijke atletiekclub LC Luzern . In de finale van de 100m liep ze de mooie tijd van 12.22. Maar: in de serie was ze nog sneller met 12.17! Beide keren met toelaatbare rugwind. Die 12.17 is een Europees record voor doven en slechthorenden. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Uitslagen