Sportnieuws

Ook bij 2e wintercross ereplaatsen voor RA

Voorne, 8 december – Onder zeer stormachtige omstandigheden vond de 2e wedstrijd plaats van de wintercrosscompetitie van de regio Rijnmond. Dat had gevolgen voor de opkomst, die was een stuk minder dan bij de eerste wedstrijd bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. Het parcours was rondom de baan met op de terugweg de storm pal tegen. De nieuwe RA-tent was stormvast verankerd achter het clubgebouw van Voorne.

MPD
Geen deelneemsters van RA.

MPC
Jazzy Nouws werd keurig vijfde en staat in het tussenklassement een plaatsje hoger.

MPB
De RA-meiden hadden duidelijk last van de wind. Josephine Altona wist de wind als beste te trotseren en werd derde. Mina Chokri, in de vorige wedstrijd nog de beste, werd nu 7e. Noor Klein eindigde nog net voor haar op de zesde plaats. In het tussenklassement staat Mina op plaats 4, Josephine op plaats 5 en Noor op plaats 6.

MPA1
Annemijn van Heiningen werd vierde en staat vijfde in het tussenklassement. Faith Tujeehut eindigde als 6e en staat op plaats 7 in het tussenklassement. Daarin staat Mina Fricke op plaats 10.

MPA2
Zoë van Gils werd eerste, net zoals bij de eerste wedstrijd. Kort voor het keerpunt nam Eva Bouman (Spark) de kop over, maar Zoë zette een tandje bij en liep onbedreigd naar de overwinning. Georgina Taylor (foto) werd net zoals in de eerste wedstrijd weer derde. De steeds sterker lopende Merel van der Horst werd vijfde, daarna finishten Stella Heijen op plaats 6 en Tessa van Vlaanderen op plaats 7. In het tussenklassement staan er maar liefst 6 RA-meiden in de top 10: 1. Zoë, 3 Georgina, 4 Stella, 5 Merel, 6 Yenthe en op 10 Fiene Burger.

MJD1
Een sterk optreden van de RA-meiden, want er finishten maar liefst 5 atletes in de top 10 met Elin v.d. Berg op plaats 2 en Miek Sluijter op plaats 3. Verder: Eva van der Molen (5), Mies van Schooneveld (7) en Rosa Drosterij (8). In het tussenklassement staan Miek en Eva op een gedeelde 2e plaats, Elin op plaats 5, Rosa op plaats 8 en Mies op de 9e plaats.

MJD2
Vier meiden in de top 10 met tussen haakjes de stand in het tussenklassement: Edda van der Velden 5 (5), Nina Stam 6 (6), Noor Boogaard (7 (7) en Arusha Biekram 11 (10).

MJC
Shalomy Karreman was de hoogstgeklasseerde in deze categorie met plaats 4, dezelfde plaats neemt ze in het tussenklassement in. Er was een twijfelmoment bij een afslag waardoor er een gat viel en ze net niet kon aanhaken in de kopgroep en alleen tegen de wind in terug moest. Teuntje Sluijter werd mooi 7e (7).

JPD
Floris van Strien werd 6e maar staat derde in het tussenklassement. Joep van Hooijdonk liep naar de 8e plaats en staat 7e in het tussenklassement. Oscar van Ballegoie staat hierin op plaats 8 en werd tiende in de wedstrijd.

JPC
Lieven Vreugdenhil liep zo hard als hij kon en dat resulteerde in de 1e plaats en de 2e plaats in het tussenklassement. Na afloop gauw naar het zwembad waar hij moest afzwemmen voor zijn C-diploma. Ferre Alkemade werd 10e en staat 8e in het tussenklassement.

JPB
In de eerste wedstrijd werd Lucius van der Velden tweede, nu werd hij vijfde, maar staat wel derde in het tussenklassement. Leule Abraham Ifter staat hierin nog net in de top 10 met een 9e plaats (14e in de wedstrijd).

JPA1
Stein van Eijmeren werd 12e (vorige wedstrijd 6e) en staat op plaats 9 in het tussenklassement.

JPA2
Maar liefst 6 stoere boys in de top 10! Gyani Biekram en Sergio Koeiman waren de snelsten met plaats 1 en 2. Zij delen gezamenlijk de eerste plaats in het tussenklassement, dus de derde en laatste wedstrijd zal uitsluitsel geven wie er wint. Verder nog in de top 10 (tussen haakjes de plaats in het tussenklassement): Roman Casas de Rooij 5 (5), Jamie van Delden 8 (8), Joseph van Wijk 9 (12) en Abenaezer Abraham Ifter 10 (10). David van der Velden, winnaar van de eerste cross, werd nu 14e. Dat kwam omdat hij eigenlijk ziek was.

JD1
Geen deelnemers van RA aan de start.

JD2
Daniel van Heiningen werd derde en staat ook op deze plaats in het tussenklassement. Kobe de Jong staat hierin 8e en werd 9e in de wedstrijd.

JC
Michiel Zunderman liep naar een keurige derde plaats (vorige keer vierde) en staat vierde in het tussenklassement. Hij wordt op de voet gevolgd door Stan Lute met de 5e plaats (ook in de wedstrijd werd hij 5e). Wouter Sybrandi werd 9e in de wedstrijd en dat is ook zijn plaats in het tussenklassement.

JB
Nu drie deelnemers bij de JB, vorige keer 2. Bas Stam, de winnaar van de eerste wedstrijd, werd nu 2e, maar staat eerste in het tussenklassement.

Estafettes (tussen haakjes de stand in het tussenklassement)
JPD: niet gelopen (1)
JPC: RA 1 3 (2); RA 2 7 (7)
JPB: 3 (3)
JPA1: 5 (3)
JPA2: RA 1 1 (1); RA 2 5 (4); RA 3 7 (6); RA 4 11 (9)
MPB: RA 1 2 (2); RA 2 niet deelgenomen (6)
MPA1: RA 1 2 (2); RA 2 5 (4)
MPA2: RA 1 1 (1); RA 2 (2)

Bij de MPA2 waren Zoë, Georgina, Stella en Merel de snelsten van allemaal, inclusief de jongens!