SportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Records bij diverse indoorwedstrijden

Zoetermeer, 17 december 2022 – 2e RIS-wedstrijd

De CD-junioren beten het spits af bij de eerste RIS-wedstrijd in Zoetermeer. Nu waren de pupillen aan de beurt.

Hoogste klassering was voor JPD Aaron Maduro met een eerste plaats door o.a. een supersnelle sprint van 7.71 op de 40m, een mooie vertesprong van 2.35m en een nieuw clubrecord op hoog met 0.90m. Bij de MPB een mooie eerste plaats van Nuwa Walden en een eveneens mooie derde plaats van Delia de Jesus (jawel, dochter van Steven….). Aurélie Goldmann en Suze van Dis werden resp. tweede en derde bij de MPC.

Uitslagen

Bergen op Zoom, 17 december 2022 – 2e Stimulus triowedstrijd

Traditioneel gaan hier bijna alle polsstokspringers van RA naartoe. JC Yerne Biesterveld verbeterde zijn eigen clubrecord op pols met 20 centimeter en bracht het op 3.06m. Hij werd daar eerste mee in zijn categorie. Dat deed Cato Graswinkel ook, maar dan met 3.10m bij de MA. Bij de MB een 1-2-3 uitslag voor RA met Mees de Jong op de 1e plaats met 3.00m, Femke Wijbenga op plaats 2 met 2.76m en Merel Dielessen op plaats 3 met een nieuw p.r. van 2.56m. Karlijn Schouten werd eerste bij de vrouwen met dezelfde hoogte als Cato.

Uitslagen

Gent (België), 17 december 2022

Gyani Biekram (JC) toog naar Gent en ging terug naar huis met 3 persoonlijke records: 60m (7.57), kogel 13.95m en ver 6.02m. Gyani is de derde junior C van RA die over de 6 meter is gekomen op ver. Op alledrie de onderdelen werd hij eerste.

Uitslagen

Apeldoorn, 18 december 2022 – Decathlon Try Out Games

De eerste wedstrijd in het Omnisportcentrum van Apeldoorn met als sponsor ‘buurman’ Decathlon. Hoogste klassering was voor MB Luna Pedemonte met een mooie stoot van 12.93m op kogel waarmee ze tweede werd. Hiermee benadert ze haar outdoor pr van 13.34m dat ze in juni van dit jaar stootte. Beau van Balen (JC) zien we terug op de voor hem ongebruikelijke 400m, maar die wist hij als 5e te beëindigen in 53.66. Dit is wel een onderdeel waarin hij zich verder wil gaan specialiseren.

Uitslagen

Assendelft, 18 december 2022 – Indoorwedstrijd

JA Benjamin den Hartog noteerde zowel in de serie als in de finale een nieuw p.r. op de 60m horden, resp. 8.71 en 8.62. Beide malen wist hij als eerste de finishlijn te passeren. Senior Isaac Osei-Tutu deed hetzelfde, maar dan op de 60m vlak met resp. 6.93 en 6.92. Nashwena Jonge kwalificeerde zich als beste voor de finale van de 60m met 7.82, maar werd tweede in de finale met 7.91.

Uitslagen

Drunen, 18 december 2022 – Indoorwedstrijd meerkamp

Kersvers JD Robin v.d. Gaag werd derde op de meerkamp. Ferre Alkemade, ook JD, tekende voor plaats 5.