Sportcomplex Olympia

Varkenoord

In de schaduw van De Kuip verzamelen zich elke woensdagavond en zaterdagochtend de lopers van Rotterdam Atletiek. Op zaterdagochtend is het een drukte van belang. Ouders brengen hun kinderen (pupillen) naar de training en de hardlopers wachten ontspannen op het vertreksein. Als de hardlopers en pupillen klaar zijn, druppelen ook de junioren binnen.

Bij de pupillen staat voorop dat ze plezier hebben in de training. Spelenderwijs trainen ze technieken en conditie zodat ze langzaamaan alle atletiekdisciplines leren kennen. Hoe ouder ze worden, hoe serieuzer het wordt. De pupillen worden zoveel mogelijk opgedeeld in leeftijdsgroepen zodat ze allen op hun eigen niveau kunnen trainen.

De junioren trainen recreatief en de disciplines worden ook hier afgewisseld. Voor echte specialisatietraining verwijzen we naar Nenijto. Naast het trainen van verschillende atletieknummers is voor de junioren op Olympia gezelligheid belangrijk. Regelmatig mogen ze zelf beslissen welke discipline we gaan trainen: inspraak houdt ze gemotiveerd.

Het park De Twee Heuvels is een goede trainingslocatie voor de zaterdag maar ook lopen de wegatleten vaak op het Eiland van Brienenoord. Trainen in de natuur, zo voelt het daar. Op andere dagen lopen we langs de Maas, door het Zuiderpark of plannen een externe training op het strand.

De wegatleten trainen op drie niveaus (C, D, en E) en houden graag rekening met verschillende tempo’s; zowel de snelle als minder snelle of herstellende lopers kunnen bij de loopgroep terecht. Het trainingsprogramma bevat verschillende onderdelen gericht op kracht, snelheid, duur vermogen en techniek. Elk voorjaar start een loopcursus voor beginners en ‘herintreders’. Aan het eind van de cursus is het mogelijk om aan te sluiten bij een van de reguliere loopgroepen. Fanatiek of recreatief, iedereen kan terecht bij loopgroep Olympia.

Momenteel zijn de lopers van Olympia nog te gast in een eenvoudige accommodatie op het terrein van voetbalvereniging Overmaas. Maar in 2019 moet hier het modernste atletiekcomplex van Rotterdam verrijzen. Zuid heeft de toekomst.

Kijk voor trainingstijden voor loopgroepen bij wegatletiek/hardlopen en de training van pupillen en junioren bij baanatletiek. Vergeet niet onze activiteiten te volgen op Facebook en bekijk hier het filmpje van loopgroep Rotterdam Atletiek, locatie Olympia.