Gevarieerd aanbod

B2Rotterdam Atletiek biedt op het gebied van hardlopen in de buitenruimte (wegatletiek) een mooi pakket aan mogelijkheden. Voor de trimmer, die zijn of haar conditie op een ontspannen manier wil bijhouden. Maar ook voor hen die verder willen op weg naar een prestatieloop, halve of hele marathon. Er zijn verschillende loopgroepen, variërend in niveau en ambitie. In het onderstaande overzicht kun je opzoeken welke loopgroep bij jouw niveau past. Er wordt op de baan, in bos, parken en de stad getraind.
Daarnaast biedt Rotterdam Atletiek een loopgroep voor starters en revalideerders, welke is bedoeld voor lopers die minimaal 10 minuten aaneen in een rustig tempo kunnen lopen. Doel is om binnen 3 tot 6 maanden door te stromen naar de E of D groep.

Loopgroep Doel Niveau
Loopgroep A Wedstrijdgericht 10 km loopniveau van 16 km/uur of hoger » Meer info
Loopgroep B Prestatiegericht 18 tot 22 minuten over 5 km lopen » Meer info
Loopgroep C Prestatiegericht 22 tot 26 minuten over 5 km lopen » Meer info
Loopgroep D Recreatief 26 tot 31 minuten over 5 km lopen » Meer info
Loopgroep E Recreatief 31 tot 36 minuten over 5 km lopen » Meer info
Loopgroep S
Starters
Recreatief Minimaal 10 minuten achtereen kunnen hardlopen » Meer info

Coördinator en trainingslocaties

Boven alles staat: gezelligheid, persoonlijke aandacht en op een verantwoorde wijze werken aan een duurzame conditie. Onze groepen zijn daarom niet groot, zodat wij voldoende oog voor elkaar houden. Instroom, doorstroom maar ook een al dan niet tijdelijke, vanwege vakantie of blessures, terugstroom wordt in overleg met onze deskundige trainers besproken. De trainingen vinden – afhankelijk van de loopgroep – plaats op sportcomplex Nenijto (Rotterdam Blijdorp), Langepad (Kralingse Bos), Varkenoord (Rotterdam-Zuid) en Pendrecht (Rotterdam-Zuid). De routebeschrijvingen vind je rechtsboven in de menubalk.

Heb je vragen naar aanleiding van de bovenstaande informatie? Dan kun je contact opnemen met coördinator wegatletiek Rob Janssen.