Sportnieuws

NR voor Liemarvin Bonevacia in Boston

Liemarvin Bonevacia heeft in Boston tijdens de Boston University John Thomas Terrier Classic het Nederlands indoorrecord op de 400m op zijn naam gebracht met de uitstekende tijd van 46.46. Deze prestatie was de snelste tijd van de dag. Wat de prestatie nog bijzonderder maakt, is dat het zijn allereerste indoorwedstrijd was! Tevens is hij met deze tijd Europees ranglijstaanvoerder van dit indoorseizoen.

De tijd is een kwart seconde sneller dan het oude record dat op naam stond van Bram Peters (PH) die die tijd vorig jaar noteerde. Nu heeft hij zowel het outdoor- als het indoorrecord op deze afstand in handen.

Hiermee kwalificeerde hij zich en passant voor het komende EK te Praag. De limiet op de 400m is 47.15. Hiermee is hij na Brian Mariano de tweede RA-er die zich voor dit kampioenschap weet te kwalificeren.

Daarnaast liep hij ook nog maar even een 200m in 21.30. Die tijd is ook goed voor een nieuw clubrecord en de 9e prestatie AT in Nederland.

Bekijk hier de uitslagen.