Sportnieuws

Tweemaal goud en eenmaal brons bij Ned. kampioenschappen voor studenten

Tijdens Hemelvaartsdag en de dag erna (14-15 mei), werden de Nederlandse kampioenschappen voor studenten gehouden in Eindhoven. Aniek Aper is tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor studenten eerste geworden op 1500m in 4.45.15. Zij had hiermee bijna 5 seconden voorsprong op nummer 2. De tweede gouden medaille was voor Joost de Jong. Met 54.03 was hij de snelste van de 2 series op de 400m horden.

Na lange tijd van afwezigheid op de baan, zien we Erwin de Jong terug in de uitslagen, op de 400m. In de series kwam hij tot 51.78. Die tijd was helaas niet goed genoeg om door te dringen tot de finale. Op de dubbele afstand zien we een bronzen plak voor Juli√ętte Mattijsen in 2.23.00.

Op de foto zien we Erwin de Jong 5e van links in actie tijdens het NK senioren in Amsterdam, 2012. Voorop loopt Robert Lathouwers.

Uitslagen