Sportnieuws

Martina wint 200m tijdens FBK-games

Churandy Martina heeft tijdens de FBK-games van zondag 24 mei de 200m gewonnen in de tijd van 20.66. Waar hij vorige week veel op het rechte stuk verloor, kon hij nu op het rechte stuk versnellen. Helaas is de tijd nog niet goed genoeg voor de limiet voor de komende WK te Peking. Maar volgens Churandy hoeven we ons niet ongerust te maken en gaat hij zijn best doen. In dezelfde serie liep ook Patrick van Luijk mee. Die liep in baan 8 naar de goede tijd van 21.18 en werd daarmee 5e.

Op de 100m kon Churandy geen potten breken en werd 6e in 10.40. Dat was voor clubgenoot Hensley Paulina die naar de 8e plaats sprintte in 10.45. Volgens Churandy had hij beter eerst een 100m kunnen lopen en daarna de 200m.

Ronald Hertog (F44) deed mee aan het verspringen en kwam tot 6.81m. Hij zag zijn grote concurrent in zijn klasse, de Duitser Markus Rehm, de wedstrijd winnen met 8.07m.

Sanne Verstegen was als haas aangetrokken voor de incourante 1000m. Dat deed ze heel goed, want op de 600m kwam ze door in een tijd van net boven de 1.30. Sifan Hassan (Eindhoven Atletiek) verbeterde het Nederlands record op deze afstand tot 2.34.68.

Op de foto zien we Churandy in het midden en Hensley 2e van links in actie op de 100m.

Uitslagen