Sportnieuws

Rotterdam Atletiek benoemd tot Sportplusvereniging

Op vrijdagavond 26 juni 2015 is Rotterdam Atletiek tijdens de vrijwilligersbarbecue officieel benoemd tot Sportplusvereniging! Een mooie kroon op de succesvolle maatschappelijke activiteiten die we als RA al jarenlang organiseren dankzij de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Onze voorzitter Joop van Leersum kreeg uit handen van Thomas Roskam (voorzitter gebiedscommissie Noord) en Marita Verkaik (Rotterdam Sportsupport) het officiële Sportplusbord uitgereikt.

Goed voorbeeld
Het predicaat mag je voeren als je als vereniging bijvoorbeeld trainingen verzorgt voor cliënten van een jeugdzorg organisatie of die sport of beweging bieden aan mensen die zijn verwezen door een fysiotherapeut. Wij zijn daarmee een van de voorbeelden waarbij Rotterdamse sportclubs en maatschappelijke organisaties elkaar vinden om ambities te verwezenlijken die verder reiken dan wat traditionele clubs in huis hebben. Rotterdam Sportsupport stimuleert en ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van maatschappelijke activiteiten.
Het predicaat krijg je niet zomaar. Een toetsingscommissie bepaalt welke clubs het Sportplus predicaat ontvangen. En daarmee zijn we volgens Rotterdam Sportsupport een gezonde sociale club met een goede organisatorische huishouding die succesvolle maatschappelijke activiteiten ontplooit. Mee eens natuurlijk 🙂

Lees ook het bericht op www.rotterdamsportsupport.nl

Benoeming vrijwilligers van het jaar 

Berta-en-Jenneke-vrijwilligers-van-het-jaar

Vl.n.r.: Berta en Jenneke | Foto: Erwin Suvaal

Tijdens deze feestelijke vrijwilligers barbecue zijn ook Berta Visser en Jenneke Lausberg – zeer terecht – in het zonnetje gezet. Zij hebben de eer de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2015’ te mogen delen. De prijs bestaat uit een enorme wisselbeker.

Beiden worden geroemd om hun tomeloze inzet om de kantine draaiend te houden, een aspect van onze vereniging dat vaak wordt onderschat.