JeugdSportnieuws

Competitieweekend: A- en CD-junioren

Zaterdag 20 juni vond de CD-competitie plaats in Barendrecht. Hieronder enkele prestaties van onze jonge kanjers.

Jongens C
De C-jongens werden vierde en staan landelijk op een 20e plaats. Beste prestatie was voor Sharif Omoyele met een prachtige 15.06 op de 100m horden. Hiermee staat hij nu 7e in de top 10 AT. Maar Noah Chokri deed daar niet voor onder met 15.37 op hetzelfde onderdeel. Hij staat nu 8e in de top 10 AT. Verder sprong Noah nog 5.25m ver en liep hij 12.34 op de 100m, ook prima prestaties. De ploeg belandde net naast het podium met een vierde plaats. Landelijk vinden we het team terug op de 20e plaats.

Meisjes C
Hier springt de prestatie van Jaleesa Seedorf er uit op de 80m met de uitstekende tijd van 10.45. Khalan Geluk gooide de discus naar een afstand van 29.64m en verdreef daarmee haar tante uit de top 10 AT. Op kogel moet ze nog 1,5m verder stoten om datzelfde te doen. Dominique Plaisier wist haar p.r. op speer licht te verbeteren tot 31.15m. De meisjesploeg eindigde als derde. Landelijk staat deze ploeg op de 28e plaats.

Jongens D
Damian Felter liep een uitstekende 80m in 10.34 en komt binnen met stip op plaats 4 in de top 10 AT. Met deze prestatie scoorde hij het hoogste aantal punten van de RA-ploeg. Verder liep Bas Stam een goede tijd op de 1000m met 3.15.44. Met 13.68 op de 80m horden wist Isaya Klein Ikkink de top 10 AT binnen te dringen. De D-ploeg eindigde op een mooie tweede plaats achter stadgenoot PAC. Landelijk staat de ploeg op de 33e plaats.

Meisjes D
Beste prestatie was voor Ruth Vogels. Met haar uitstekende tijd van 9.87 op de 60m horden staat ze meteen tweede in de top 10 AT. Landelijk staat ze hiermee ook tweede. Helaas liep de dag voor haar niet goed af. Bij het hoogspringen ging het mis en ze eindigde haar dag in het ziekenhuis. Op dit moment is niet bekend hoe haar toestand is. RA wenst je veel beterschap toe! De ploeg eindigde uiteindelijk als 7e de wedstrijd. Landelijk zien we deze ploeg terug op plaats 100.

Uitslagen CD-competitie

 

A-jongens
De A-junioren werkten hun competitiewedstrijd af in Etten-Leur op zondag 21 juni en kwam met een minimale bezetting aan de start. Beste prestatie van de dag was voor Kay Geluk met 55.68m op speer. A.s. weekend neemt hij deel aan de NK voor junioren. Hopelijk kan hij dan een p.r. werpen (staat nu op 57.37m). Met slechts 3 deelnemers die allen 2 nummers voor hun rekening namen, kon natuurlijk geen hoge einduitslag worden verwacht. De ploeg staat nu op de 35e plaats.

Uitslagen

A-meisjes A
De A-meiden hadden gelukkig wat meer deelname en scoorden ruim 150 punten meer dan in de eerste wedstrijd. De ploeg staat nu fraai 8e in de landelijke stand. Adrian Vrijenhoek komt in vorm voor de NK junioren. Zij wierp de discus voor het eerst over de 40m met een afstand 40.21m. Elisabeth Paulina liep wederom een puike 400m met 56.41. Lida Bos liep een nieuw p.r. op de 800m met 2.35.65 en was daarmee een paar seconden langzamer dan haar vader.

Uitslagen

Op de foto zien we een trainende Ruth Vogels onder de bezielende leiding van Judith Vis.