Sportnieuws

Martina niet door naar finale 200m

Churandy Martina is er op de WK voor senioren te Peking niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van de 200m. In de halve finale werd hij 3e met een tijd van 20.20. Dat is wel zijn beste tijd van het seizoen. Churandy liep met op 1/100 van een seconde de tweede plaats mis die recht gaf op rechtstreekse kwalificatie. Uiteindelijk was zijn tijd goed voor de 10e tijd overall en 1/10 van een seconde verwijderd van een finaleplaats als één van de tijdsnelsten.

Martina: ‘Waarom zou ik balen. Ik heb weer een beste seizoenstijd gelopen, en dat op één been’, zei Martina, verwijzend naar de langdurige klachten aan de aanhechting van zijn hamstring. ‘Vanaf de start tot de finish heb ik pijn, maar dankzij God kan ik toch lopen. Anderen zouden dat niet doen. Als ik volgend jaar weer op twee benen kan lopen, gaan er mooie dingen gebeuren.’

Martine loopt zaterdag nog met het estafetteteam, maar voorziet dat hij zich na het seizoen moet laten behandelen. ‘Alleen rust helpt niet. Als ik dan weer begin met de training komt de pijn terug.’

Uitslagen

Foto: Erik van Leeuwen