Sportnieuws

Martina strandt in halve finale, Bonevacia door met nieuw NR

Liemarvin Bonevacia is als één van de tijdsnelsten doorgedrongen tot de halve finale van de 400m. Met een nieuwe supertijd en Nederlands record van 44.72 (5e in zijn serie) mag hij morgen proberen de finale te bereiken op deze afstand. Dat er al in de series superhard werd gelopen, bewijst het volgende: maar liefst 2 atleten bleven ònder de 44 seconden en 18 onder de 45 seconden. Zijn tijd is een forse verbetering van zijn eigen Nederlands record dat op 45.40 stond.

Churandy Martina redde het niet om in de finale te geraken van de 100m. In de halve finale kwam hij tot een tijd van 10.08. Daarmee werd hij 5e, maar dat was niet goed genoeg om door te dringen tot de finale. Om in de finale te komen, had hij onder de 10 seconden moeten. Negen andere atleten deden dat wel.

Uitslagen

Foto: Erik van Leeuwen