Sportnieuws

NL team 4 x 100m niet naar finale WK

Het Nederlandse kwartet 4 x 100m met inbreng van RA-sprinters, is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 4 x 100m estafetten tijdens de WK voor senioren in Peking. Churandy Martina deed niet mee omdat hij zich niet fit genoeg voelde en werd node gemist. De RA-sprinters Patrick van Luijk, Liemarvin Bonevacia en Hensley Paulina liepen de benen uit hun lijf. Bij de wissel van Patrick op Liemarvin, werd de laatste gehinderd door de Jamaïcaan Powell. Dit kostte tijd. Hij moest duidelijk uitwijken, maar volgens de jury was er geen sprake van fysiek contact en onvoldoende hinder om een diskwalificatie te rechtvaardigen. Ook de optie om Nederland als 9e land aan de finale toe te voegen werd niet toegepast. Erg jammer want hoewel ze in hun serie nu 6e werden, met 38.41 hadden ze 8ste tijd overall omdat er in de eerste serie veel langzamer was gelopen.

Uitslagen

Foto: Erik van Leeuwen