JeugdSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Bikkelen tijdens 1e Wintercross

Op zaterdag 7 november j.l. stapten een deel van de ouders en trainers in de auto naar Oost-Voorne, voor de eerste wedstrijd in de “winter”crosscompetitie. Enkele ouders hadden de afstand een beetje onderschat, maar uiteindelijk was bijna iedereen ruim op tijd.

Eenmaal gearriveerd werden de kaartjes uitgedeeld en begonnen de eerste warming-ups. Hoewel de zon er geen zin in had, hadden de meeste kinderen dat gelukkig wel. Om tien over tien klonk het startschot en vertrokken de meisjes C/mini. Het parcours was zwaar met een eerste helft op het losse zand (toen er nog niemand overheen was gelopen oogde het als pas geploegd) en vrijwel aansluitend een heuveltje. Gelukkig zijn onze pupillen echte bikkels, en al snel kwamen ze weer tevoorschijn bij de finish. Dit patroon kwam enkele keren terug, waarna de eerste estaffette rondes begonnen. Ook hier deden zich, naast de gebruikelijke estaffette stress weinig problemen voor, grotendeels te danken aan de multi-task vaardigheden van Farah.

Wintercross02-2015-11-07

Wintercross03-2015-11-07Een tijdje later konden ook de wat oudere pupillen aan de bak, gevolgd door nog een estaffette. De organisatie had enkele hazen geregeld, die de kinderen netjes de weg wezen. Iedereen deed goed zijn best, wat resulteerde in veel goede prestaties. De junioren mochten nog wat extra afstand afleggen, wat ze prima afging. Al met al was het een leuke dag, waarop de kinderen zich goed hebben ingespannen.

De volgende crosswedstrijd wordt georganiseerd door PAC en zal plaatsvinden op 12 december.

We hopen jullie iedereen daar weer net zo enthousiast te zien!

(En voor de enkele pechvogels met buikpijn, hoofdpijn of verzwikte enkels: Er zijn nog twee crosses, en de beste twee tellen. Geen reden tot zorgen dus!

Tekst: Stan Jansen
Foto’s : Jitske Swagemakers