Sportnieuws

Rotterdam Atletiek opnieuw benoemd tot Sportplusvereniging!

Op donderdagavond 19 januari is onze verenging in het Maasgebouw tijdens de nieuwjaarsborrel van Sportsupport Rotterdam opnieuw benoemd tot Sportplusvereniging. Ditmaal voor een periode van maar liefst vier jaar! Wethouder Adriaan Visser overhandigde het nieuwe Sportplus predicaat aan voorzitter Joop van Leersum. Het is wederom een kroon op het werk van Rotterdam Atletiek over de periode van twee jaar; we werden in 2015 voor het eerst tot Sportplusvereniging benoemd.

Adriaan Visser en Joop van Leersum | Foto: Tim Stoevelaar

Adriaan Visser en Joop van Leersum | Foto: Tim Stoevelaar

Niets veranderd?
In de kern is er niets veranderd aan Rotterdam Atletiek en de inzet van haar vrijwilligers. Ook na verzelfstandiging blijft RA zich niet alleen inzetten voor al haar leden door mooie wedstrijden en trainingen te verzorgen naast gezellige activiteiten, maar ook voor de (lokale) gemeenschap. De plus zit er in omdat we net dat stuk extra doen.

Bestuursleden Joop van Leersum en Michel Doornik | Foto: Tim Stoevelaar

Bestuursleden Joop van Leersum en Michel Doornik | Foto: Tim Stoevelaar

Zo hebben we de afgelopen periode deze mooie activiteiten georganiseerd:

Bewegen is belangrijk!

De borrel werd ‘vrolijk’opgeluisterd door begenadigd spreker neuropsycholoog Erik Scherder, die op enthousiaste wijze en met een serieuze ondertoon duidelijk maakte dat bewegen een must is op gezond te blijven. Oftewel, zoals hij het zegt “Laat je hersenen niet zitten“.

De hernoeming is een mooie waardering voor alle vrijwilligers die RA rijk is. Het bestaande team van vrijwilligers heeft veel ‘bergen’ verzet en we hopen dan ook dat wij deze jaren weer op hun bijdrage – naast die van nieuwe vrijwilligers – kunnen rekenen!