JeugdPupillenSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goede resultaten jongste atleten in Apeldoorn

Op zondag 11 maart werd de ‘Nationale Pupillen Indoor’ gehouden te Apeldoorn. Dit wordt wel beschouwd als een officieus NK voor pupillen. Gezien het grote aantal inschrijvingen, ruim 600, heeft de organisatie een megaklus geklaard! RA was vertegenwoordigd door 14 atleten die prima prestaties hebben geleverd. Voor de meesten was het de eerste kennismaking met een grote hal met een rondbaan, dit in tegenstelling tot de indoorhallen van Dordrecht, Zoetermeer en Naaldwijk.

Beste prestatie was zondermeer voor MPA Georgina Taylor (links op de foto) die de tweede plaats wist te bemachtigen bij de meisjes pupillen A1. Eva Blokland van AV Passaat behaalde de meeste punten (2011), maar de 1919 punten van Georgina waren ook erg goed. Zij wist haar p.r. op hoog te verbeteren tot 1.20m en op de 600m was ze de één na snelste van allemaal.

Ook in de top 10 eindigden Yenthe Vreugdenhil (8e) en Stella Heijnen (10e). Yenthe werd derde op kogel met een stoot over de 7 meter. Tessa van Vlaanderen werd keurig 16e. En dat zijn toch uitstekende klasseringen als je bedenkt dat er bijna 100 meisjes in deze categorie deelnamen!

Bij de meisjes pupillen C viel Mina-Maria Chokri net buiten het podium met een prima vierde plaats. Het scheelde maar 16 puntjes met de nummer 3.  Zowel op de 600m als het hoogspringen wist ze een derde plaats te behalen.

Tot slot nog enkele top 10 noteringen. Bij de JPA1 werd Gyani Biekram negende. Bij de MPB zien we Faith Tujeehut op een keurige eveneens negende plaats terug.

Uitslagen

Foto’s Hans van Vlaanderen