Sportnieuws

Internationals in actie bij FBK-games

Enkele van onze internationals kwamen aan de start bij de 37e editie van de FBK-games in Hengelo. Beste prestatie was voor Sanne Wolters – Verstegen die het clubrecord op de 1 Engelse mijl wist te verbeteren tot 4.29.11. Dat is een verbetering van niemand minder dan Letitia Vriesde uit 1992 (4.30.45). Zij wist haar concurrente op de 1.500m de IJslandse Hinriksdottir een fractie van een seconde voor te blijven. Zij finishte als tiende in een sterk veld.

Op de 200m kwamen Churandy Martina (baan 8) en Hensley Paulina (baan 1) aan de start. Beiden konden niet meestrijden om de eerste plaatsen. Churandy kwam over de streep als zesde in 20.85. Hensley zat daar vlak achter met 21.02. Op de 400m ging Liemarvin Bonevacia nogal voortvarend van start in zijn tweede race van het seizoen op deze afstand. Op de laatste 100m moest hij dat toch wel een beetje bekopen (hoewel hij dat zelf niet zo had ervaren). Hij finishte als vijfde in 45.75. Daarmee voldeed hij aan de limiet (pag. 11) voor de komende EK te Berlijn, begin augustus.

Uitslagen

Op de foto gaat Sanne (midden op de foto) van start op de 1.500m in Birmingham tijdens de EC voor clubs.