Sportnieuws

Masterscompetitie: vrouwen in finale, mannen net niet

Vught, 10 juni – Tijdens de tweede competitiewedstrijd voor de masters in het Brabantse Vught zijn de vrouwen masters er in geslaagd om hun hoge positie in de landelijke stand te handhaven. Daar staan ze nu op de derde plaats. De mannen masters dachten aanvankelijk wel in de finale te staan met een 10e stek, maar later bleek dat het team in de landelijke stand op plaats 14 stond waar plaats 12 recht gaf op de finale. Voor het eerst in jaren staan de mannen masters dus niet in de finale.

Vrouwen
Liesbeth van Rossum werd twee keer tweede: op de 100m en op ver. Daarnaast maakte ze nog deel uit van het winnende Zweedse estafetteteam. Kersvers Nederlands kampioene kogelstoten Madeleine Cossée (V55) won dat onderdeel met 10.59m. Hester Lingsma maakte de meeste kilometers. In de hitte liep ze de 3.000m in 12.49.39 en een kleine 30 minuten later nam ze de 300m voor haar rekening in de Zweedse estafette. Chapeau. De meeste punten werden behaalde door good old Laura Blommestijn (V70). Haar prestatie van 1.15m op hoog was goed voor maar liefst 936 punten. V45 Annemieke Punter verbeterde haar eigen clubrecord op de 200m tot 28.68. Daarnaast sprong ze nog 1.35m hoog en liep ze de 400m in de Zweedse estafette. Marieke Berkhof kwam uit op 2 nummers, de 100m (15.47) en kogelstoten (6.96m). Ook twee nummers voor Michelle Blommestijn: tweede op kogelslingeren en 21.80m bij het speerwerpen. Liesbeth Koot liep een persoonlijk record op de 800m met 2.57.05. Marije Poot nam de tweede 200m voor haar rekening in 32.35 en die afstand liep ze ook in de Zweedse estafette.

Mannen
De gebroeders Suvaal waren goed voor 2 overwinningen: Marc op hoog met 1.60m en Erwin op kogelslingeren met 40.80m. Marc maakte het nog spannend op hoog omdat hij na de 1.45m gehaald te hebben, de 1.50m oversloeg. Na 2 foutsprongen op 1.55m zat de spanning er goed in, maar Marc haalde het in zijn derde poging om in zijn eerste poging de 1.60m te halen. Om problemen bij het verspringen (4e met 5.16m) te voorkomen, hield hij het daarna voor gezien. Petje af voor Erwin die op zaterdag midden in de nacht thuiskwam van een werpwedstrijd in Duitsland, maar toch gewoon kwam slingeren! Eveneens petje af voor Patrick Kwist die gisteren in Papendrecht de 36e nationale lenteloop op zijn naam schreef, maar toch ‘gewoon’ maar even een 5.000m in de hitte liep in 15.45.94. Zijn score van 864 punten was de hoogste van de dag voor de RA-masters. Vrijwel de gehele wedstrijd maakte hij deel uit van een kopgroepje van drie mannen dat aangevoerd werd door Ruben Scheurwater van Fortius. Die liet er met een enorme eindsprint geen twijfel over bestaan dat hij de beste was. Eltjo van Mechelen (THOR), die de gehele wedstrijd achter Patrick had gelopen, ging hem in de laatste 50m voorbij.

Dan nog een debutant in de mastersploeg: Richard Trifunovic (M40). Hij had nog nooit een 800m gelopen, maar dankzij enkele goede tips van ‘oude rotten’, presteerde hij heel goed met 2.19.88. M55 Hans Bos bleef net boven zijn streeftijd van 2.30 op deze afstand met 2.31.01. Daarnaast liep hij ook nog een 5.000m. Dus ook petje af voor Hans! René Huitema en Harold de Boer ontliepen elkaar niet veel op de 100m: 13.69 om 13.78. Op de 200m waren de rollen omgedraaid: Harold finishte in 27.55 en René in 28.34.

Het Zweedse estafetteteam werd vierde in 2.24.71. Richard startte, gevolgd door Harold, Marc en Ivo Steverink. Peter Blommestijn stootte de kogel het verst in zijn laatste poging met 10.68m. Tot slot dank voor hun komst aan jurylid Victor Brettschneider en supporter Joyce de Wit.

Uitslagen

Foto’s A3

Foto staand v.l.n.r: René Huitema, Victor Brettschneider, Harold de Boer, Annemieke Punter, Erwin Suvaal, Liesbeth van Rossum, Marije Poot, Peter Blommestijn, Liesbeth Koot, Joyce de Wit en Patrick Kwist.

Zittend v.l.n.r.: Ivo Steverink, Marc Suvaal, Edda van der Velden, Madeleine Cossée, Marieke Berkhof, Hester Lingsma, Richard Trifunovic, Michelle Blommestijn, Laura Blommestijn, Hans Bos en de dochter van Richard.