Sportnieuws

RA actief in Zuid-Afrika bij Comrades marathon

De Comrades Marathon is een ultramarathon van ongeveer 90 kilometer, die sinds 1921 jaarlijks wordt gehouden in de provincie KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika. De Comrades Marathon is de oudste en qua deelnemersveld de sterkste ultramarathon ter wereld. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Comrades Marathon Association (CMA). Bij de wedstrijd is een tijdslimiet van kracht van 12 uur. Het parcours van de Comrades Marathon loopt van Durban naar Pietermaritzburg en kent twee varianten; het opwaartse parcours dat begint in Durban en het neerwaartse parcours dat begint in Pietermaritzburg. Het parcours wordt gekenmerkt door een aantal heuvels die worden aangeduid met “de grote vijf”.

Van onze club waren er dit jaar maar liefst 4 ‘dapperen’ die aan deze monsterwedstrijd deelnamen: 3 mannen en 1 vrouw. Hieronder hun resultaten.

951 Gerben Solleveld 7.56.41 (foto Rutger Haspers fotografie)
1699 Jacco Feenstra 8.31.45
2240 Steven Schless 8.48.10
282 Anne Groenewegen 9.14.40

Lees meer over Gerben op Rijnmond.nl.

Uitslagen