Sportnieuws

Sanne Wolters – Verstegen voldoet aan limiet op 800m voor EK

Nijmegen – 8 juni Sanne Wolters – Verstegen heeft tijdens de NGA (Next Generation Athletics) voldaan aan de limiet op 800m voor de komende EK te Berlijn. In een internationaal veld was zij de sterkste in 2.00.86 (limiet 2.01.25). Zij staat daarmee bovenaan de Nederlandse ranglijst en is dus een zekere medaillekandidate voor de komende NK te Utrecht.

Uitslagen

Daarnaast werden er nog enkele prima prestaties door enkele van onze clubgenoten geleverd. De beste daarvan was voor Irene van der Reijken die haar eigen clubrecord op de 3.000m steeple wist te brengen op 10.04.68. Dat is een verbetering van maar liefst 15 seconden. Zij won hiermee de wedstrijd. Net zoals Sanne, staat Irene bovenaan de Nederlandse ranglijst van dit jaar en is ook een medaillekandidate bij de NK. Benjamin Manuel en Koen van der Meijden ontliepen elkaar niet veel op de 800m en bleven allebei onder de 2 minuten met resp. 1.57.03 en 1.57.45. Marco van Etten kruipt op de 5.000m steeds dichter naar de grens van het kwartier. Hij wist zijn persoonlijke besttijd licht te verbeteren en bracht het op 15.04.71.

Uitslagen