Sportnieuws

Twee Nederlandse records bij open NK para-atletiek

Nijmegen, 9 juni – De baan van Nijmegen Atletiek is onze vereniging goedgezind. Vrijdag 8 juni slechtte Sanne Wolters – Verstegen al de limiet op de 800m voor de komende EK te Berlijn. Een dag later kwam een aantal van onze para-atleten in actie op dezelfde baan en kwamen allemaal op het podium

Gert-Jan Schep (IPC 36) kwam voor het eerst onder de minuut op de 400m met 59.05 en dat was een verbetering van zijn eigen Nederlands record. Het tweede Nederlands record kwam op naam van Take Zonneveld IPC 40). Op het onderdeel kogelstoten verbeterde hij zijn eigen NR tot 8.53m. Gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Ranki Oberoi (IPC 36) won alledrie de onderdelen waaraan hij meedeed. Beste prestatie was zijn 6.82m op ver met lichte tegenwind. Die 7 meter komt er dit seizoen dus nog wel aan. Kamlesh Kalpoe (IPC 37) won het discuswerpen met 22.78m.

Internationale topper Ronald Hertog (IPC64) won het verspringe met 6.46m en de 100m in 11.94. Joyce de Wit (IPC 37, foto) betrad elk treedje van het podium met de werpnummers. Met discus stond ze op de hoogste.

Tot slot zien we good old Willem Noorduin (IPC 36) in de uitslagen. Hij wist zowel het kogelstoten als het discuswerpen te winnen.

Uitslagen