Sportnieuws

Baanrecord voor Wendy Koohaas (Groningen Atletiek) bij zomerwerpen

Rotterdam, 14 juli – Tijdens de zomerwerpwedstrijd heeft Wendy Koolhaas (V35) haar eigen baanrecord op kogelslingeren verbeterd. Twee jaar geleden, ook tijdens het Zomerwerpen, bracht ze het op 62.04m. Nu kwam ze tot een afstand van 63.34m. Daarmee bleef ze precies 2 meter verwijderd van haar eigen Nederlands record dat ze maand geleden vestigde in Groningen tijdens de Martinibokaal. Zij won de meerkamp omdat ze ook op het onderdeel gewichtwerpen de beste was. Twee jaar geleden wierp ze een wereldrecord op dit onderdeel met 18.58m, nu was de afstand 17.49m.

Zoals gebruikelijk, is het Zomerwerpen een meerkamp over 2 onderdelen: kogelslingeren en gewichtwerpen. Het weer was uitstekend, wel wat warm.

Van RA waren er ook de nodige deelnemers. Gemeten naar het aantal punten eindigde M50 Erwin Suvaal als de hoogstgenoteerde (vierde) met 1590 punten. Bij de vrouwen was dat V50 Michelle Blommestijn met een vijfde plaats (1378 punten). V55 Carla Hertog verbeterde haar eigen clubrecord op kogelslingeren tot 29.29m.

Uitslagen