Sportnieuws

RA internationaal actief met dubbel NR voor 4 x 100m ploeg!

Heusden (België), 21 juli – Nacht van de Atletiek
Robin Wingbermuhle verbeterde haar eigen clubrecord op polshoog tot 4.28m. Zij werd daarmee vijfde in de wedstrijd. Vier jaar geleden, tijdens dezelfde wedstrijd, bracht zij het clubrecord op 4.20m. MPA Zoë van Gils verbeterde haar p.r. op de 1.000m met 4 seconden en bracht het op 3.29.73. Zij won daarmee haar serie.

Op de 400m trad Liemarvin Bonevacia aan in een serie met maar liefst drie broers Borlée. Twee daarvan, de tweeling, eindigden voor hem op plaats 1 en 2. Liemarvin werd derde in 45.86. Bij het kogelstoten werd Remco Goetheer vierde met een stoot van 17.68m.

Uitslagen

London (GB), 20-21 juli – Diamond League
Hensley en Churandy 20180722Het Nederlands estafetteteam 4 x 100m bestond geheel uit RA-sprinters: Christopher Garia, Churandy Martina (foto), Hensley Paulina (foto) en Taymir Burnet. Zij finishten in de nieuwe Nederlandse recordtijd van 38.21. Dat is zowel een NR voor nationale ploegen als voor clubteams. Zij werden daar derde mee achter de Britten en de Japanners. Dat belooft nog wat voor de komende EK te Berlijn. Taymir denkt zelfs aan een medaille.

Bekijk filmpje op NOS.nl

Sanne Wolters – Verstegen kreeg een uitnodiging om hier te komen lopen op de 800m. Anders had ze afgelopen woensdag in Luik een wedstrijd gedaan. Zij ging als zesde over de streep in 2.00.86, maar met slechts 1 andere Europese atlete voor zich. Starten in baan 4 met zijn tweeën is niet echt ideaal en daarnaast veel duw- en trekwerk onderweg. Het bereikte resultaat is volgens haarzelf best OK.

Daarna liep Churandy Martina ook nog de 200m. Hij finishte als zesde in de goede tijd van 20.32, waarbij twee Europese atleten (2 Britten) iets eerder over de finish kwamen dan hij.

Uitslagen