Sportnieuws

Van der Reijken gaat naar EK te Berlijn!

Luik (België), 18 juli – Irene van der Reijken heeft in haar derde internationale wedstrijd voldaan aan de B-limiet op de 3.000m steeple. Deze limiet staat op 9.55.00. Dat betekent dat ze mee mag doen aan de komende EK te Berlijn. De Atletiekunie hanteert de volgende kwalificatieregel:

Indien geen enkele Nederlandse atleet aan de bovenstaande kwalificatie-eisen heeft voldaan wordt de winnaar van het NK 2018 op het betreffende onderdeel geselecteerd mits hij/zij gedurende de bovengenoemde kwalificatieperiode eveneens heeft voldaan aan de ‘entry standard’ zoals die is vastgesteld door European Athletics (opgenomen in bovenstaande tabel).

In een groot internationaal veld werd ze vijfde in de nieuwe clubrecordtijd van 9.51.79. Dat is 9 seconden sneller dan vorige week in Luzern, een geweldige prestatie. Daarmee bleef ze maar 7 seconden boven de A-limiet (9.44.00). Gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Op de Nederlandse ranglijst aller tijden, is ze met deze tijd naar de derde plaats opgeschoven. Op de Europese ranglijst van dit jaar stond ze met haar tijd van Luzern op plaats 42. Nu is dat plaats 33. In deze wedstrijd zat er maar één Europese atlete voor haar, maar het verschil was zeer gering: 18/100e van een seconde.

Uitslagen