Sportnieuws

EK, dag 1: RA-sprinters door naar halve finales

De drie RA-sprinters die deelnamen aan de 100m tijdens de EK te Berlijn, zijn door naar de halve finales. Die worden morgen, dinsdag 7 augustus, om 19.30 gelopen. Churandy Martina kwam uit in de eerste serie. Hij moest in de series lopen aangezien hij dit jaar net buiten de Europese top 12 viel met zijn seizoensbesttijd van 10.20. De top 12 van Europa is direct toegelaten tot de halve finales. De titelverdediger was de snelste van alle atleten (5 series) in 10.24. In de derde serie werd Christopher Garia knap tweede in 10.35. Hensley Paulina kreeg een tijd van 10.34 achter zijn naam in de vijfde en laatste serie, waarbij opviel dat hij een sterk eindschot had. Daarmee kwam hij goed weg, aangezien hij een valse start veroorzaakte. Hij werd derde in zijn serie, maar hij ging als de eerste tijdsnelste door naar de halve finales (de eerste 2 uit elke serie kwalificeerden zich automatisch).

Programma dinsdag 7 augustus:

11.05 800m series: Sanne Wolters-Verstegen
19.30 100m halve finale: Churandy Martina, Hensley Paulina, Christopher Garia
21.50 100m finale: Churandy Martina, Hensley Paulina, Christopher Garia

Live stream

Uitslagen

Artikel NOS