Sportnieuws

EK dag 2: Martina 6e op 100m, Paulina, Garia en Wolters-Verstegen stranden

Churandy Martina is zesde geworden op de 100m in zijn beste tijd van het seizoen: 10.16. De titelverdediger, die als tijdsnelste de finale bereikte, had last van zijn achilles en daardoor had hij een wat magere start. Woensdag moet hij al weer aantreden op de 200 meter. “Ik ga mijn best doen”, blikte hij vooruit. “Ik ben positief, ik denk positief en dat komt dan ook weer terug”, vertelde Martina. “Ik heb mezelf verbaasd vandaag en ik ben blij. Morgen kijk ik weer hoe het lichaam voelt en dan zullen we weten hoe het gaat op de 200 meter.”

Voor Hensley Paulina en Christopher Garia was de halve finale van de 100m het eindstation. Beiden startten in baan 1 en finishten resp. als 8e (10.38) en 4e in 10.31.

‘s Morgens werden de series van de 800m voor vrouwen gelopen. Sanne Wolters-Verstegen startte in de altijd lastige buitenbaan van de tweede serie. Zij had de beste tijd gelopen dit seizoen van de deelneemsters in deze serie. Na wat duw- en trekwerk liep ze na 200m op plaats 5-6. Gedurende de race bleef ze ‘opgesloten’. In de laatste 100m probeerde ze buitenom nog bij de eerste drie finishers te komen, maar dat lukte helaas niet. Ze kwam als vijfde over de finish in 2.02.72. Die tijd was helaas niet goed genoeg om als één van de tijdsnelsten door te gaan naar de halve finales. Het was een grote teleurstelling voor haar, want ze was naar Berlijn gekomen voor een finaleplaats.

Live stream

Schema en uitslagen

Artikel NOS