Sportnieuws

EK dag 3: geen finaleplaatsen voor RA-atleten

Op de derde dag van de EK atletiek te Berlijn, stond zowel de 200m als de 400m op het programma. ‘s Morgens de series van de 200m. Taymir Burnet liep voor het eerst in een groot stadion en kwam over de streep in 20.67 en werd daarmee derde in zijn serie. Dat was goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de halve finales die ‘s avonds zouden worden verlopen. Daarin kon hij zich jammergenoeg niet verbeteren en finishte in 20.84 en werd daarmee zesde. Churandy Martina hoefde ‘s morgens geen series van de 200m te lopen omdat hij dit seizoen bij de beste 12 van Europa behoorde. Maar goed ook, want de avond daarvoor liep hij nog de finale van de 100m. De 200m ligt hem meer dan de 100m, maar blijkbaar had hij toch teveel last van zijn lichte blessure. Na een moeizame bocht kwam hij uit op 20.51 (5e). Dat was niet genoeg om door te gaan naar de finale.

Op de 400m was Liemarvin Bonevacia op grond van zijn eerder gelopen tijden, rechtstreeks toegelaten tot de halve finales van de 400m. In de derde en laatste halve finale kwam hij na een sterke opening op het eind iets tekort en kwam als vierde over de finish in 45.39.

Onze Belgische clubgenoot Isaac Kimeli kwam uit in de tweede serie van de 1.500m. Hij legt zijn focus op de 5.000m, een afstand waarin hij beter is. Hij kwam tot de prima tijd van 3.42.77 (7e), maar dat was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale.

Live stream

Schema en uitslagen

Artikel NOS